Muziekvereniging Frisselstein benoemt opvolger voor Michiel van Vliet

Met ingang van 11 september 2017 is Erik Kluin de nieuwe dirigent van het opstaporkest en het groot orkest van Muziekvereniging Frisselstein.

 

Frisselstein gaat vol vertrouwen en verwachting de samenwerking aan met Erik Kluin als opvolger van Michiel van Vliet die na 11 jaar afscheid heeft genomen van de vereniging. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure en proefdirectie met beide orkesten is Erik als beste kandidaat naar voren gekomen.

Erik Kluin, woonachtig in Apeldoorn, is 37 jaar en begon zijn muzikale loopbaan op zijn 8e jaar bij de plaatselijke harmonie.

Erik heeft zijn opleiding genoten aan het conservatorium van Arnhem met als hoofdvak klassiek trombone bij Jilt Jansma, een studie die hij 2005 succesvol afsloot.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Christian Lindbergh en het Meridian Arts Ensemble en speelde o.a. bij Het Gelders Orkest, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest, het Nationaal Jeugd Fanfareorkest, het Gelders Fanfareorkest en bij verschillende ad hoc symfonie orkesten.

In 2005 is Erik cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle waar hij HaFaBra directie studeerde. Hij kreeg daar les van Tijmen Botma en Alex Schillings.

Sinds oktober 2012 is Erik dirigent bij KNA. Daarnaast is Erik ook als dirigent verbonden aan Brassband Kunst Naar Kracht in Goorn, Fanfareorkest Crescendo in Ratum en Harmonieorkest De Vecht in Vreeland. Naast het dirigeren is Erik freelance trombonist en werkt hij als trombonedocent bij verschillende muziekverenigingen.

Het eerste optreden van Erik Kluin met Muziekverenging Frisselstein zal zijn tijdens de Jumbocup op 5 november 2017.