Muziekkamp 2008 was cool!

Dit jaar was alweer de elfde keer dat het jaarlijkse muziekkamp van Frisselstein werd gehouden. Nadat iedereen in een groepje was ingedeeld en slaapkamer had gevonden, begonnen de kennismakingsspelen. Klassiekers zoals krantenmeppertje en hints maar ook nieuwe spelletjes zoals leeftijdsmime. Daarna trokken we warme kleren en gingen we waarnemingsspellen doen en natuurlijk de bekende spooktocht. Voor degenen die nog lang op wilden blijven, was er een kampvuur. Eén voor één vertrok iedereen naar zijn bedje. s Morgens moest iedereen er namelijk weer vroeg uit. Na het eten begonnen namelijk alweer de eerste activiteiten. De helft ging naar het bos voor een spel en de andere helft speelde een Zweeds loopspel op de kampeerboerderij. Daarna gingen de repetities al van start. Door het spelen had iedereen wel honger gekregen, dus er werd ook weer geluncht. Na de lunch was er nog een repetitie. Toen die afgelopen was, was het zeskampspel al opgesteld. Een buikschuif-baan, een sneeuwballenspel en nog allerlei andere spelletjes. Iedereen was doorweekt van al het water, maar het was ook erg lekker weer, dus dat maakte niet zo veel uit. Daarna zat iedereen weer met droge kleren te repeteren, terwijl de barbecue werd aangestoken. Toen de repetitie afgelopen was, vloog iedereen op het eten. Dankzij de boodschappen van Robert was er voor iedereen wel iets. Na het eten werden de warme kleren weer opgezocht, want het was tijd voor een bosspel; het geluidenspel. Het was erg moeilijk om alle geluiden te vinden, maar een aantal groepjes is het gelukt. Toen iedereen weer op de kampeerboerderij was, werden de warme kleren vervangen door de winteroutfit. Het was namelijk al bijna tijd voor de Bonte Avond. Alle groepjes hadden een stukje ingestudeerd voor die avond, die vakkundig werd gepresenteerd en gejureerd. Alle groepjes lieten zichzelf van hun beste kant zien door een leuke act op te voeren. En natuurlijk liet de Frisselstein Hause-band zich ook nog even horen.

Het was een erg gezellige avond die nog doorging tot in de late uurtjes. Maar het was ook wel weer tijd voor de kleinsten om te gaan slapen. Toen de muziek afgelopen was, begon iedereen zijn bed (of bank) te zoeken om te slapen.

De volgende ochtend werd iedereen namelijk uit bed getoeterd. De repetitie begon (te) vroeg voor sommigen. Na de generale repetitie heeft iedereen nog wat gegeten (pizza) en toen was het alweer tijd om de spullen in te pakken. Slaapzakken werden opgerold, vloeren werden geveegd, tassen werden buiten opgestapeld en pizza werd uitgedeeld, want om half 2 kwamen de eerste ouders namelijk alweer voor het concert. Na een groepsfoto konden de muzikanten dan toch aan de ouders laten horen wat ze dit weekend geleerd hadden. Het was een geweldig concert, geheel onder leiding van Marc. En na het concert werd er ook nog afscheid genomen van Paul, die al 11 jaar kampleiding is, en daar nu mee gaat stoppen. Daarna konden alle met hun ouders mee naar huis en lekker slapen.

Het was een gezellig weekend en… volgend jaar weer!
Lees binnenkort meer in de Harmonieus

Home » Muziekkamp 2008 was cool! » Muziekweekend 2008