Mijlpaal voor Friss-Beat 2 Beat

Donderdag 2 april j.l. is een mijlpaal bereikt door de slagwerkgroep Friss-Beat 2 Beat van muziekvereniging Frisselstein tijdens de presentatie van haar eerste DVD. De populaire Veghelse slagwerkgroep was één van de hoogtepunten tijdens de 2008 editite van Het Slokdarmfestival. Tijdens dit festival speelden de 14 slagwerkers op 14 heuse tankwagens. Dit unieke optreden was een grote publiekstrekker. In totaal hebben naar schatting tienduizend mensen het slagwerk spektakel aanschouwd.

Met dank aan Mestdistributie bedrijf v.d. Linden uit Veghel en Jan van Hoof, organisator van het festival, is dit bijzondere concert mogelijk geworden. Het sfeervolle avond optreden is vastgelegd door drie camera-ploegen van Take2Media uit Veghel. Ook zijn er een groot aantal fotos gemaakt door de Veghelse Fotostudio van Genugten. Al deze opnamen zijn vastgelegd op de eerste DVD van Friss-Beat 2 Beat.

Trots namen de slagwerkers en muzikaalleider Peter van Horik de DVD in ontvangst tijdens een gezellige bijeenkomst in de studio van van Genugten.

Friss-Beat 2 Beat was al eerder te horen op Silo’s, winkelwagentjes, olievaten en natuurlijk trommels en drumstellen. Maar met deze DVD is een unieke gebeurtenis middels beeld en geluid vastgelegd. Voor geinteresseerden is de DVD verkrijgbaar bij muziekvereniging Frisselstein (telefoonnummer 0413-354747)