Masterclass Mike Schäperclaus

Mike Schäperclaus, een bekende Nederlandse dirigent en percussionist, zal komende zondag 21 oktober een openbare masterclass slagwerk verzorgen in de Podiumzaal aan de Noordkade. De masterclass wordt gegeven aan Daniëlle van Summeren. Zij bespeelt het slagwerk in diverse orkesten van Muziekvereniging Frisselstein, en de masterclass wordt haar aangeboden door Sligro omdat zij de laatste editie van het solisten- en ensembleconcours van deze vereniging heeft gewonnen.Mike Schäperclaus is op dit moment bij het publiek vooral bekend als musical director en dirigent bij Disney’s The Lion King, waarmee hij niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd optredens verzorgt. Ook speelde hij als percussionist in de belangrijkste klassieke orkesten van Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Metropole Orkest, en trad hij op met artiesten als Paul de Leeuw, René Froger en Helmut Lotti.

“Zondag 21 oktober kwam Mike Schäperclaus, musical director van de Lion King, mij een masterclass geven. Tijdens de opening van de middag speelde ik samen met mijn slagwerkleraar Jop, mijn vader Kees en zijn leraar Sep het stuk Skyfall van Adele op marimba, vibrafoon en 2 hoorns. Daarna speelde ik een stuk op marimba en gaf Mike mij uitleg en tips wat nog beter kon. Hierna speelde ik een setup stukje op bongo’s en snare. Nadat Mike hierover ook nog wat had verteld en uitgelegd pakte hij een kist vol met percussie instrumenten. Hij had die kist altijd bij zich als hij bij Paul de Leeuw optrad. Met die instrumenten hebben we nog wat gespeeld. Hij vertelde ook dat hij die instrumenten bij de vereniging laat, super!
Ik heb heel erg van mijn masterclass genoten en heb er ook veel van geleerd!”

Daniëlle