Maestro Meierijstad 2017: ‘Klotsende oksels en spierpijn’

Alle Maestro's hebben inmiddels een paar keer met het orkest gerepeteerd.

VEGHEL | Muziekvereniging Frisselstein houdt op zaterdag 18 maart de tweede editie van het Maestro-concert. Een concept gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Een zestal deelnemers gaan de strijd aan om de titel Maestro Meierijstad 2017.

Alle Maestro’s hebben inmiddels een paar keer met het orkest gerepeteerd om zich de uit te voeren nummers eigen te maken. Het belooft een prachtig concert te worden. De Maestro’s genieten enorm van de samenwerking met het orkest en ook voor de muzikanten is dit project een van de hoogtepunten in het jaar. “Uiterst geconcentreerde gezichten, gespannen aftellen voor een nummer. Dan ook nog letten op je houding en het voor elkaar krijgen dat het orkest doet wat je wil. Dat zorgt in sommige gevallen voor klotsende oksels en spierpijn”, vertelt Liesbeth Franssen namens de organisatie.
Iedere Maestro heeft haar of zijn eigen strategie om met het orkest een mooie uitvoering te bereiken en er is een gezonde strijd om de titel van Maestro Meierijstad 2017 gaande. Liesbeth: “Orkestleden worden omgekocht. Maestro’s krijgen tips van dirigent Michiel van Vliet. Onderweg, thuis onder de douche, voor de spiegel en op het werk wordt er door de Maestro’s continu gewerkt aan een zo goed mogelijke techniek en aanpak.”

In tegenstelling tot eerder vermeld vindt het Maestro concert plaats in het Fioretti College aan de Muntelaar in Veghel. Het concert start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Schellen, Rijkers Naaimachines en het UITpunt voor vijf euro per stuk inclusief consumptie.