Maestro Meierijstad 2017: Bram van den Boogaart

Zaterdag 18 maart 2017 vond het Maestro concert 2017 plaats. In de sfeervolle zaal van het Fioretti College streden 6 Maestro’s om te titel van Maestro Meierijstad 2017.

In een goed gevulde zaal genoten het publiek, de maestro’s en het orkest een zeer sfeervolle avond. Elke Maestro realiseerde een kwalitatief goede uitvoering van zijn/haar stuk.  Pieter van Dieperbeek tekende voor een warme, professionele en humoristische presentatie en leidde de wervelende avond in goede banen. 

Na de optredens van alle Maestro’s hebben de muzikanten van het groot orkest gestemd wie de Maestro 2017 moest worden. Deze stemming in combinatie met het professionele oordeel van Michiel van Vliet had als resultaat dat Bram van den Boogaart met zijn uitvoering van Pomp and Circumstance (ook bekend als Land of Hope and Glory) winnaar is geworden van Maestro Meierijstad 2017.

Alle 6 deelnemende Maestro’s mogen zich winnaar voelen. De wijze waarop zij in korte tijd zich het dirigeren eigen hebben gemaakt en allemaal een prachtige uitvoering hebben neergezet laat zien dat dit winnaars zijn. De samenwerking tussen deze Maestro’s en het groot orkest van Frisselstein maakten dit project tot een feestje voor alle deelnemers.

Het publiek heeft genoten en Pieter van Dieperbeek heeft geconstateerd dat dit evenement een herhaling verdient. Muziekvereniging Frisselstein zal dit evenement zeker nog een keer gaan organiseren en tijdens het concert hebben zich al diverse mensen aangemeld om ook een keer als Maestro te mogen deelnemen.