LINTJESREGEN EN MEMORY

Het Seniorenorkest is druk aan de bak maar dat is geen straf voor de grijze blazers. Op vrijdag 25 april rond het middaguur worden we verwacht op het Stadhuis om het feest van de decorandi wat luister bij te brengen. Natuurlijk op tijd aanwezig, worden wij verwelkomd met koffie en gebak dat alles versierd met een vleugje oranje. Reeds weken tevoren weten wij dat ons orkest maar twee coupletten van het Wilhelmus hoeft te spelen. Geen moeilijke opgave maar toch!

Tegen het einde van de “Lintjes plechtigheid worden we door een charmante “gemeente dame toegelaten tot de raadszaal.

Er is nog net plek voor ons en met gepaste trots spelen wij tweemaal het Wilhelmus. De burgemeester dankt ons na afloop en vindt dat wij in zéér korte tijd een topprestatie hebben geleverd! Als dank krijgt elke muzikant een oranje gerbera mee naar huis.

s Avonds hoor en zie ik op Skyline enige beelden van dit festijn met als slot het Wilhelmus door een orkest dat anders klonk dan ik verwachtte! Tempo té langzaam en de stemming van de instrumenten was niet optimaal. Dit zal toch verbeterd moeten worden en dan pas kan men spreken van een topprestatie.

Op zondag 4 mei gaan vele belangstellenden naar de “Blauwe Kei alwaar de dodenherdenking zal beginnen met muziek, dans en toneel door kinderen van een basisschool.

De leden van het Seniorenorkest moesten zelf maar een plek zoeken en stoelen bijslepen want dit had de organisatie niet in de gaten. Wel werd er koffie met koek geserveerd.

De foyer was druk met mensen en wij muzikanten zaten er middenin wat soms toch lastig is om de concentratie vast te houden. Na een declamatie hebben Jan Lubberts en ik de zeer toepasselijke compositie met de titel “Elf september gespeeld. Daarna is de beurt weer aan het hele orkest met tweemaal Land of hope and glory. De theaterzaal was grotendeels bezet met mensen die om verschillende redenen aanwezig waren. Maar diverse muzikanten hadden toch té weinig licht en dat was soms ook te horen. Hierna werd er een grote stoet gevormd die samen met het St. Barbara Gilde richting het Kangoeroemonument gingen om daar de herdenking voort te zetten. Ook hier was een delegatie muzikanten van “Frisselstein aanwezig. Al met al hebben de muzikanten van muziekvereniging “Frisselstein wel degelijk een muzikale acte de présence getoond.