Jubilarissenconcert: kaartverkoop is gestart

Zondag 19 december wordt het Jubilarissenconcert gehouden door Muziekvereniging Harmonie Frisselstein in de Blauwe Kei. De toegangskaarten die € 4,50 kosten, dit is inclusief een drankje in de pauze, zijn vanaf 2 december te koop bij Boekhandel Bek en het Uitpunt. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal kaarten in de vrije verkoop beschikbaar.

Gerard Franssen is één van de vele jubilarissen die zondag 19 december door Muziekvereniging Harmonie Frisselstein muzikaal in het zonnetje wordt gezet. Franssen is namelijk vijftig jaar lid van Frisselstein. “Vijftig jaar geleden ben ik bij de harmonie begonnen als bassist omdat de toenmalige dirigent vond dat mijn mond en lippen en natuurlijk ikzelf, groot genoeg waren voor de bas. Door pianolessen kon ik al muziek lezen en het spelen op mijn bas heb ik geleerd van een bassist uit de harmonie. Nu gaat dat anders omdat je in het bezit dient te zijn van diplomas wil je in de harmonie mogen spelen. Muziekanten die jong beginnen hebben vaak ook meer zelfvertrouwen en dit verbetert de kwaliteit., aldus Gerard Franssen. “Bovendien zijn de steeds in beweging zijnde orkesten van Frisselstein, zoals TOF en het Opstap, een goede kweekvijver voor jonge muzikanten. Frisselstein is enorm gegroeid in het aantal leden en vooral ook het aantal jongeren. Naast de Harmonie is ook Veghel behoorlijk gegroeid. Het is dan ook onmogelijk geworden voor Frisselstein om serenades te brengen. Het jubilarissenconcert is een heel goed alternatief want er kan meer aandacht besteed worden aan de jubilaris en iedereen kan tijdens het concert van Frisselstein genieten.

Gerard Franssen is nu commissaris en erelid van Frisselstein. “Nadat ik in 1985 ben gepensioneerd, ben ik bestuurlijk actief geworden bij Frisselstein. Eerst als bestuurslid en daarna als penningmeester. Dit ben ik tot en met 2002 geweest. In deze functie heb ik veel veranderingen meegemaakt zoals de opkomst van de automatisering die veel werk uit handen nam waardoor meer tijd vrijkwam voor de organisatie van andere zaken. Ondanks het feit dat Franssen om gezondheidsredenen al acht jaar geen instrument meer bespelen kan, voelt Franssen zich nog altijd betrokken bij de jeugdige Muziekvereniging Harmonie Frisselstein. “Muziekvereniging Harmonie Frisselstein is een vereniging waar je trots op kunt zijn en waar je graag lid van bent!