Interview met nieuwe voorzitter

Berry Tomas, 48 jaar alweer. Zeer gelukkig getrouwd met Marieke (die wel graag muziek luistert maar zelf niet actief is in de muziek) en trotse vader van 5 (vijf!) kinderen, variërend in de leeftijd van 0 tot 22 jaar (verdere bijzonderheden hierover zijn voor de maandagavond na tienen bij Ambiance).

Lang geleden dus geboren en opgegroeid in Den Bosch maar alweer 16 jaar met veel plezier woonachtig in Veghel. Hij is dus weliswaar import maar hij doet zijn best….
Van huis uit een techneut maar al snel de overstap gemaakt naar “besturen. Na 25 jaar bedrijfsleven vorig jaar de (geplande) overstap gemaakt naar de non-profit sector. Is nu Algemeen directeur van Skipov en SPV (14 basisscholen en 9 peuterspeelzalen in de gemeente Veghel). Een volledige andere tak van sport maar wel met een belangrijke overeenkomst; werken met mensen!

Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. Hij is al zon 20 jaar actief als zanger bij verschillende bands. De laatste jaren is dat Recover, een 9-man/vrouw sterke (cover)feestband, die gemiddeld zon 20 keer per jaar optreedt. Fantastisch om te doen ook al wordt het recupereren na optredens met het jaar lastiger… De kinderen zijn daar snel klaar mee; “je wordt ouder papa….geef het maar toe…… Ja ja…

In de (muzikale) beginjaren heeft hij nog wel een poosje gitaar gespeeld maar dat beperkt hij tegenwoordig tot de huiskamer (als er verder niemand bij is…. Daarmee de illusie hooghoudend dat hij best wel aardig gitaar speel). De eerlijkheid gebiedt hem te zeggen dat hij het daarbij vooral van hard werken moet hebben; helaas ontbreekt het echte talent. Behalve het gezin, vrienden en familie, de muziek, het werk en enkele bestuursfuncties probeert hij ook nog wekelijks het lichaam enigszins in conditie te houden met tennis. En dan is zijn agenda eigenlijk wel vol.

Korte reactie

Frisselstein

Een fantastische muziekvereniging met een mooie uitdaging om samen met alle leden een antwoord te vinden op de gezonde groeiontwikkeling. Wat mij vooral aanspreekt is dat Frisselstein in de jaren gegroeid is naar een volwaardige muziekvereniging waar ook ruimte is voor aansprekende projecten. Het gelijk van deze visie is af te lezen aan het grote aantal jeugdleden die zich hiertoe aangetrokken voelen. Wat zeg je?…..ow….een korte reactie. Zal mijn best doen.

Borrelen na de repetitie

Al verschillende keren mee mogen maken. Weet al waar de lichtknop van Ambiance zit

Repetities

Nog niet veel aan toegekomen maar staat zeker op mijn lijstje. Maakt het ook makkelijker om de aanwezigheid na tienen te verklaren.

Jeugdweekend

Al veel over gehoord. Heb de uitnodiging voor dit jaar al ontvangen!

Serenades

Een onderwerp wat erg leeft binnen de vereniging. Leden begrijpen heel goed dat we een verantwoording naar de gemeenschap hebben. We zullen na blijven denken over creatieve invulling van deze verantwoordelijkheid.

Lievelingseten

Heb je even? Ik hoor bij die soort die alles lust en alles lekker vind. Maar sfeer en gezelligheid zijn belangrijker dan wat er op het bord ligt. Zeker als er ook nog een goede fles opengetrokken wordt….

Drumband en Majorettes

Ppfff…..wat een vraag. Als kind droomde ik er altijd om met zon stok (sorry, het zal ongetwijfeld een chique naam hebben) voor de drumband uit te lopen. Maar laat ik het zo zeggen; de kracht van Frisselstein is dat het een muziekvereniging is, waar plaats is voor vele stromingen. En met Friss-Beat en Friss-beatles heeft Frisselstein een zeer eigentijdse invulling gevonden voor een “instrumentsectie waar mijn hart wel sneller van gaat slaan….. (ooit nog eens drummer geweest van de schoolband)