Interview met deelnemers van Muziek in beeld

Aanstaande zondag zal er een speciale theatervoorstelling gehouden worden in de Blauwe Kei in Veghel. Daaraan werken als het ware twee aparte orkesten mee. Het Opstaporkest en Frissbeat. Met twee leden uit deze orkesten hield ik een interview over de gebeurtenissen rondom Muziek in beeld. Steffie Vissers, zij speelt mee met Frissbeat en Bauke Buikstra, hij speelt met het Opstaporkest.

  1. Hoe is het om bij het Opstaporkest/Frissbeat te spelen?

Steffie: Het is ontzettend leuk om bij Frissbeat te spelen, omdat het een leuke en gezellige groep is en omdat het heel leuk is om met meerdere drummers tegelijk te spelen!
Zeker ook door Peter van de Horik en Bernard Sloots want, die regelen vaak leuke en soms erg speciale optredens voor ons!

Bauke: Het is bij het Opstap altijd erg gezellig, er hangt een leuke sfeer. Marc (de dirigent) doet het ook erg leuk. Als er gerepeteerd moet worden doen we dat ook, maar het is niet de hele tijd serieus. Er wordt veel gelachen en, zoals ik al zei, er hangt een leuke sfeer. Dat is ook de reden dat ik naast de Harmonie ook nog steeds het Opstap doe.

  1. Hoe vind je het om een groot concert te gaan geven op 30 oktober?

Steffie: Echt gaaf! Het is leuk om te zien hoe mensen genieten van je optreden. Dit wordt zeker een mooi concert door de samenwerking met het Opstaporkest. Het zal heel mooi worden!


Bauke: Aan de ene kant is het erg leuk om op te treden, op het podium te zijn, en de hele dag muziek te maken met allerlei leuke mensen. Aan de andere kant moet je wel ’s ochtends daar zijn om tien uur, en dan ga je pas om drie uur spelen, dus je moet 5 uur wachten en je hebt een generale repetitie. Tegen de tijd dat het concert begint heb je er al geen zin meer in. Maar als je eenmaal bezig bent is het wel leuk en ik achteraf vind ik de meeste concerten die we hebben gedaan erg geslaagd.

  1. Wat vind je van de muziek die jullie gaan spelen?

Steffie: Het is heel speciaal dat we met Opstap en Frissbeat een groot project hebben waarin films centraal staan! De muziek is echt mooi om aan te horen en zeker ook om te spelen! Ook de effecten die erbij horen zullen prachtig worden!
Bauke: Deze keer hebben we een erg leuk repertoire, omdat bijna iedereen de liedjes kent. Veel liedjes komen namelijk uit bekende Disneyfilms die veel mensen (vroeger) wel hebben gezien. De andere liedjes zijn allemaal liedjes uit andere bekende films, zoals: Dances with Wolves, Star Wars, The Pink Panther, Harry Potter en Star Wars. Die kennen ook heel veel mensen.

  1. Wat vind je van de voorbereidingen die bij dit soort voorstellingen horen?

Steffie: Het is wel best moeilijk om zoveel liedjes in één keer te spelen, je moet extra oefenen omdat je het anders misschien niet zou kunnen bijbenen. Maar ik verwacht dat dit helemaal goed gaat komen!
Bauke: Zoals ik al zei is het vele wachten voor het concert begint erg vervelend, en repeteren we zo vaak dat je al bijna geen zin meer hebt in het concert. We zijn in de herfstvakantie bijvoorbeeld doorgegaan met repeteren en ook hebben we de zaterdag van tevoren een extra repetitie. Dat is soms best vervelend. Maar achteraf zijn de concerten altijd erg leuk, gezellig en muzikaal en is het het repeteren wel waard.

  1. Waarom moeten de lezers naar deze voorstelling komen?

Steffie: Het is gewoon een prachtig concert, daar ben ik nu al verzekerd van! De combinatie met films en muziek is echt ook heel mooi uit te werken. Dit zal ook zeker goed komen!