‘Ik ben totaal niet muzikaal, dat wordt nog wat!

De eerste Maestros voor het MAESTRO concert van muziekvereniging Frisselstein zijn bekend. Voorzitter Hans Raaijmakers en Prins Carnaval Dick van Schie wagen zich aan het moeilijke dirigeer vak voor dit concert.

Dick van Schie heeft de afgelopen carnaval genoeg mee kunnen zingen met carnavalsmuziek, maar echte muzikaliteit zit er toch niet in. “Ik ben totaal niet muzikaal, vertelt hij, “ik zing overal mee, maar ben altijd een paar zinnen te vroeg. Het gaat altijd mis, dat wordt dus nog wat. Dirigeren heeft Van Schie dan ook nooit als ambitie gezien. “Ik denk altijd ‘wat doet die man daar nou, het lijkt overbodige luxe, de muzikanten spelen toch wel wat er staat. Blijkbaar is dat dus niet zo. Van Schie verwacht vooral problemen te hebben met het tempo en het volgen van de noten. “Ik laat me verrassen.

Hans Raaijmakers is al een tijd voorzitter van Frisselstein. Ondanks zijn liefde voor muziek bakt hij er zelf nog niet veel van. “Ik kan geen noot of niks lezen. Vroeger probeerde ik met carnaval af en toe een nummertje mee te slaan met bekkens of op de grote trom, maar verder heb ik nooit een instrument bespeeld. Hij gaat de uitdaging vol goede moed aan. “Het is een vak apart en het lijkt me erg leuk om te zien of de muzikanten doen wat ik wil. Misschien ben ik straks wel de enige die het goed doet, lacht Raaijmakers. “Het lijkt me wel moeilijk om weer te herstellen als ik ergens de draad kwijt ben, maar we zullen zien.

Het MAESTRO concert van Frisselstein is gebaseerd op een concept van de AVRO, dat afgelopen december is uitgezonden op tv. Zes prominente Veghelaren dirigeren het Groot orkest en gaan zo met elkaar de strijd aan voor de titel MAESTRO 2013. Het concert vindt plaats op zondag 21 april om 14.00 uur in zalencentrum Ambiance. Kaarten kosten €5,- (incl. consumptie) en zijn te koop bij UITpunt Veghel en Boek- en Kantoorhandel Schellen.