Hapjesconcert en bijzonderen ontmoetingen

 Van links naar rechts: Jan-Willem Oomen manager Three-sixty (Verspillingsfabriek), Esther de Bie en Liesbeth Franssen in de keuken van de Verspillingsfabriek, waar de hapjes zaterdag voor het concert worden afgewerkt.
Van links naar rechts: Jan-Willem Oomen manager Three-sixty (Verspillingsfabriek), Esther de Bie en Liesbeth Franssen in de keuken van de Verspillingsfabriek, waar de hapjes zaterdag voor het concert worden afgewerkt. © Franka Willems-Netten

Het Hapjesconcert van Frisselstein in Veghel verbindt

VEGHEL – Muziekvereniging Frisselstein bereidt zich voor op het ‘Hapjesconcert’ met 100 genodigden. Op het jaarprogramma van Muziekvereniging Frisselstein staat al jaren de wens voor zoals Liesbeth Franssen van de muziekvereniging omschrijft ‘maatschappelijk verantwoord muziek maken’. Dit jaar kreeg de commissie groen licht en begonnen ze met brainstormen.

,,We dachten aan een dinerconcert of iets met hapjes voor een bepaalde doelgroep”, vertelt Liesbeth Franssen. ,,Uiteindelijk werken we intensief samen met stichting Met je hart, ONSwelzijn, de Verspillingsfabriek en kookclub ‘koken met John’. Zo mooi hoe we als partners samenwerken en verbinden.”

Esther De Bie, ouderenadviseur en sociaal werker bij ONSwelzijn en lid van het kernteam van Stichting Met je hart Veghel bleek genoeg mensen te kennen, die sociaal gezien een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zaterdag mogen 100 gasten, 55-plussers en enkele mantelzorgers in de Verspillingsfabriek van Hutten komen genieten van een Hapjesconcert. Er is daar een ruimte speciaal voor geschikt gemaakt, terwijl de kookclub de 5 hapjes die ze zaterdag maken er in de keuken kunnen afwerken.