Goed optreden Groot Orkest op concours

Concours 2005

Zaterdag 2 april

Op deze mooie zomeravond waren we toch allemaal op tijd bijeen in de grote zaal van Gemeenschapshuis Ter Aa in Erp. Hier zou de generale repetitie plaatsvinden voor onze concours uitvoering van morgen. We merkten al snel dat de grote, vierkante zaal heel anders klonk als de zaal van Ambiance of die in de muziekschool. Dirigent Marc legde zodoende ook uit met wat voor zaal we morgen in Etten-Leur rekening moesten houden. De drie te spelen werken werden allen nog een keer doorgespeeld, de laatste puntjes op de i gezet. En toen kwamen de verlossende woorden van Marc: ‘We doen er niets meer aan!’ Het wachten was op de belangrijke dag die ging komen…..

Zondag 3 april

Om kwart voor één verzamelden we ons bij Ambiance. De één al compleet klaar voor het concours, de ander nog in relaxte, zomerse kledij. De bus stond al voor de deur te wachten. Nadat alle instrumenten waren ingeladen en iedereen op tijd in de bus zat, werd er koers gezet richting Etten-Leur. Onderweg werd Tommy van Pinxteren nog van de snelweg geplukt, dat scheelde hem weer flink wat reistijd.

Om kwart over twee stapten we uit bij ‘De Nobelaer’, het aantal auto’s op de parkeerplaats voorspelde al een uitverkochte zaal…. In De Nobelaer was alles keurig geregeld, een eigen plek voor de instrumentenkoffers, een goede inspeelruimte en een handige logistieke route voor al het slagwerk en muzikanten. Het inspelen en afstemmen verliep heel relaxt, de spanningen waren nog niet merkbaar. We spraken af dat we er een muzikaal feestje van gingen maken op het podium! Gelukkig leidde Dirk alles in goede banen, zodat we snel op de goede plek op het podium zaten.

Na een korte introductie van de lady-speaker van de Brabantse Bond voor muziekverenigingen mochten we beginnen. Het inspeelwerk ‘The 11th of September was voor de jury bedoeld om aan de klank van ons orkest te wennen, voordat aan de echte beoordeling werd begonnen. De concentratie was op het hele podium voelbaar.
Helemaal bij het tweede, verplichte muziekstuk ‘The Wind in the Willows. Maar ook hier kwamen we goed doorheen, het was voorbij voor we het wisten. Als keuzewerk hadden wij gekozen voor ‘Music for a Solemnity. Best een zwaar en lang stuk aan het eind van ons optreden! Toen de laatste toon wegstierf ging er een opluchting door het orkest. Het zat erop! Nu was het wachten op het oordeel van de jury.

Na ons was nog één orkest aan de beurt om haar muzikale kunsten ten gehore te brengen. Snel hierna vond toen de prijsuitreiking plaats. Frisselstein haalde zowel voor ‘The Wind in the Willows als voor ‘Music for a Solemnity 74 punten. Goed voor een tweede prijs. Hoewel de voorzitter van de bond hoopte dat alle orkesten tevreden met de score huiswaarts zouden keren, ontstond er bij ons toch een behoorlijk onbevredigd gevoel. We hadden gehoopt op meer punten.

We besloten dit gevoel achter te laten in Etten-Leur en niet mee in de bus terug te nemen naar Veghel. Bij Ambiance aangekomen stond het verdiende pilsje of glaasje fris te wachten en dat werden er nog enkele meer toen ook Marc en Huub besloten dat we niet teveel moesten treuren. We moeten kijken naar de toekomst, de bloei van onze vereniging en de vele leuke, muzikale activiteiten die op stapel staa