Gezellige Sinterklaas intocht met veel muziek

Op zondag 15 november was het weer zover. Sinterklaas kwam eindelijk aan in Veghel. Vele duizenden kinderen stonden vol verwachting aan de kade van de haven om de goed heilig man te verwelkomen. Enkele honderden zwarte pieten kwamen als eerste aan de in de gezellige haven van Veghel. Boten vol met pakjes pieten, strooipieten, acrobaat pieten en natuurlijk de muziekpieten meerden aan.

De kinderen en hun ouders werden vermaakt met snoepgoed, handjes schudden en allerlei fratsen. Ook de beroemde HALLO piet was weer meegekomen om de spanning van de kinderen met Hallo-geschreeuw te verminderen. Met veel klokgelui van de kerken en vuurwerk werd het moment dat de laatste boot met Sinterklaas de haven in kwam omlijst.

In totaal waren vier pieten bands meegekomen die een gezellige sfeer wisten te maken. Vooral de Samba pieten Friss-Samba die voorop liepen in de optocht naar de Markt, maakten er een gezellig feestje van. De verschillende samba ritmes zorgde voor een swingende sfeer. De opper Samba piet was wel wat streng voor de samba pieten, want ze moesten in totaal zon 2 uur continue spelen. Maar ook de Frissel-pieten, die het kamer orkest van de Sint vormen, speelden vol enthousiast hun muzikale noten, die door de duizenden mensen werden meegezongen. Zingend en dansend kwam de hele stoet aan op de Markt waar Sinterklaas de kinderen persoonlijk verwelkomde. De Sint is weer in Veghel en nu maar afwachten wat voor verrassingen hij dit jaar voor ons heeft meegebracht.