Geweldig optreden in Goch

Op donderdagavond 26 oktober 2006 was het al weer zo ver. Het eerste optreden van het groot orkest van dit seizoen onder leiding van Michiel. Deze combinatie was voor iedereen heel speciaal. Het optreden in Goch was op uitnodiging van de Gemeente Veghel. Zowel de burgemeester en wethouders uit Veghel als uit Goch waren aanwezig en diverse leden van de gemeenteraad. Voor hen wilden wij een geweldig optreden verzorgen en dit is dan ook zeker gelukt. Helaas had de muziekvereniging uit Goch zich afgemeld voor dit concert waardoor Frisselstein een avondvullend programma in elkaar kon zetten.

 

Na het tweetalige openingswoord van Harry Verwegen kon het concert aanvangen.Rond 20.00 uur waren de eerste klanken van Os Justi te horen gevolgd door La Quintessenza. Bij deze eerste nummers was de spanning tussen orkest en dirigent duidelijk waarneembaar. Iedereen wilde zijn/haar uiterste best doen om de premiere voor Michiel te laten slagen. Tijdens la Quintessenza kon je duidelijk zien dat Michiel stond te genieten van het orkest. Vanaf dit moment werd er naar mijn mening meer ontspannen gespeeld. Bij de Pirates of the Carribean ontlaadde het orkest zich en de vonken vlogen er vanaf. Deze lijn werd doorgezet in de nummers Let Me Entertain You en Boogie Woogie Bugle Boy. Aan het eind van het concert konden wij concluderen dat het optreden geslaagd was. Nu kunnen wij ons opmaken voor het optreden tijdens de Jumbo Cup op 5 november om 12.00 uur in Nia Domo te Boekel.

Na de pauze, waarin iedereen kon genieten van diverse belegde broodjes, werd het programma voortgezet door onze Big Band onder leiding van Roland Filipini gezien Marc van Kessel helaas verhinderd was. Het concert in Goch was voor de Big Band een perfecte try-out voor de aankomende hofzittingen in november 2006. Het publiek had dus een bevoorrechte positie om alvast enkele muzikale voorproefjes te mogen beluisteren! De Bigband heeft lekkere muziek gemaakt waar iedereen zichtbaar van genoot.

Het programma van de Big Band bestond uit:

 1. Gonna Fly Now
 2. September
 3. Fantasy
 4. In The Stone
 5. Lady Marmelade
 6. What is Hip
 7. Attitude Dance
 8. I save the day
 9. Think, (Die van Aretha Franklin….)
 10. Hot Hot Hot
 11. James Last medley

Al met al konden wij in de bus terug naar Veghel concluderen dat het concert is geslaagd. Dit had de burgemeester ons ook al bevestigd en hij heeft toegezegd om er te zijn tijdens ons optreden op de Jumbo Cup!!