Geslaagd Jubilarissenconcert!

Ondanks een overdosis aan kerstconcerten, het afgelopen weekeinde, was er volop belangstelling voor het traditionele jubilarissenconcert van harmonie Frisselstein in de Blauwe Kei te Veghel. De zaal zat lekker vol, met mensen die genoten van de muziek.
Tijdens het concert werden er ook acht leden van Frisselstein zelf gehuldigd. Onder hen Wim Bosboom. Bosboom is vanaf 1959 lid en vanaf gistermiddag zelfs lid-van-verdienste. Helaas gaat de muzikant, die jaarlijks op 17 september ‘The Last Post speelt, binnenkort verhuizen. Zijn instrument, de kornet, gaat mee. Wim Bosboom kreeg dat gisteren als afscheidscadeau van de vereniging.
Niet alleen voor Bosboom maar voor alle gasten was het trouwens één groot feest. Heerlijk onderuitgezakt met de ogen dicht genieten van het Opstaporkest met La Storia of meegesleept worden door de ritmes van de djembees van slagwerkgroep Friss Beat.
Maar ook kippenvel krijgen bij het 11th of September van het groot harmonie-orkest. Alle geledingen van Frisselstein gaven dit weekeinde acte de presence. Het programma werd geopend door de vijfenveertig beginnende muzikantjes van het TOF-orkest (Toekomstig Opstaporkest Frisselstein), waarvan de jongste blazer acht jaar is. Gevolgd door het opstaporkest, zestig blazers en slagwerkers groot. Resie Verbeek zit sinds augustus in ‘het opstap. Enkele jaren terug haalde ze na 22 jaar haar klarinet weer eens uit het stof. Ineens kwam het weer bovendrijven, vertelt ze. Nu is het elke zondagmorgen een soort van familierepetitie in de keuken van huize Verbeek. Want op één na ‘zitten alle gezinsleden in de muziek. “Elke dag oefenen moet, vindt Verbeek. Maar ik doe het graag. Het is leuk en geeft ontspanning. Ik speel ook al voor het tweede jaar in het Onvermeidelijk, een groep met dus alleen maar vrouwen.


Er zullen in de toekomst ook bij de harmonie nog vele jubilarissen gevierd worden. Dit gezien het aanwassende ledental van de harmonie Frisselstein. Nog nooit was de vereniging zo groot en zo vitaal. Voor een groot deel is dat te danken aan de motor achter het geheel, Marc van Kessel. Want behalve zijn vakkennis voert de dirigent zijn muzikanten ook aan met een grote dosis enthousiasme. En daar kun je nooit genoeg van krijgen.

Optreden van het Seniorenorkest