Geslaagd Jubilarissenconcert 2013

15 december2013 was het weer tijd voor het jaarlijkse jubilarissenconcert van muziekvereniging Harmonie Frisselstein. Ook dit jaar werd de middag muzikaal omlijst door diverse orkesten en ensembles van de vereniging. Zo werden de jubilarissen ontvangen door een fluitensemble, dat in verschillende samenstellingen muziek maakte.

In de zaal, waar koffie met gebak klaar stond voor de speciale gasten, verzorgde ‘Eigen Wijs’ de muziek. Deze speciale gasten, waren de Veghelse jubilarissen. Er waren dit jaar ongeveer 40 huwelijksjubilea, echtparen die 40, 50 of 60 jaar getrouwd zijn. Er was zelfs 1 echtpaar wat al 65 getrouwd is! Daarnaast waren er nog zo’n 25 jubilarissen die 12,5, 25, 40 jaar of langer in dienst zijn bij een bedrijf, lid zijn van een vereniging of vrijwilligerswerk verrichten.

Na een woord van welkom en felicitaties door voorzitter Hans Raaijmakers, begon het officiële concert. De slagwerkers van ‘Friss Beat’ lieten horen wat ze kunnen en bij TOF was zelfs een gastdirigent, jubilaris Wilco van de Laar, die 1 muziekstuk mocht dirigeren. Na de pauze was het de beurt aan fluitensemble ‘Silver Seven’.

Voordat het Groot Orkest de middag afsloot, werd er ook nog even stilgestaan bij de jubilarissen van de muziekvereniging zelf: Perry en Mariska van Lieshout zijn ieder 12,5 jaar lid, mevrouw Van Berkel nam namens haar dochter Hellen een oorkonde en speldje in ontvangst voor 25 jaar lidmaatschap (Hellen woont op dit moment in Australië, waardoor ze er zelf niet bij kon zijn ), er waren bloemen voor erelid Willy Manders en er werd nog even stil gestaan bij het feit dat onze voorzitter Verdienstelijk Veghelaar is geworden bij de afgelopen hofzittingen. Een middag, waarin weer veel mensen hebben kunnen horen wat de muziekvereniging allemaal in zijn mars heeft en waarin we weer veel mensen een gezellige, muzikale middag hebben kunnen bezorgen.