Frisselstein speelt de regenwolken weg

Op 15 mei 2005 was Muziekvereniging Frisselstein prominent aanwezig op de Havendagen 2005. Het Senioren Orkest, Friss-Beat en de Frisselstein Big Band zorgde voor de nodige muziek in de haven. Ondanks de regenachtige start konden de Frisselsteiners die de kassa bemande en bevrouwde toch nog heel wat kaartjes verkopen, waardoor het uiteindelijke een gezellige drukte werd.

Om 11.00 was het Senioren Orkest die het spits af mocht bijten. Helaas waren de weergoden even vergeten om de bestelling (mooi weer) van Joep van Pinxteren, de grote drijvende kracht achter de Havendagen, op tijd af te leveren. Hierdoor verkleumde de vingers van menig muzikant en bleef het meeste publiek helaas thuis.

Gelukkig herstelde de goden hun fout nadat ze door Friss-Beat op wat minder zachtzinnig wijze gewekt waren. Met een soort van “anti- regendans kwamen de zonnestralen door en stroomde dit keer het publiek naar de haven. Het 2e optreden van Friss_Beat, werd ingeluid door de enig echte L-Vis uit Den Bosch, die een parodie op Elvis muziek verzorgde. Tijdens dit laatste optreden van Friss-Beat werden de eerste tekenen van een heuse Slagerij van … hoorbaar.

s-Avonds was het de beurt aan de Big-Band, die ontstaan is als gelegenheidsorkest voor de Veghelse Hofzittingen. Dit swingende orkest bracht een wervelende muzikale show, waarbij het nagenoeg onmogelijk was om stil te blijven staan. Mooie solos werden gespeeld, door o.a Roland, Helene en Marc, ondersteund door een stevige beat van de ritme sectie. Het was fantastisch !!