Frisselstein slagwerkers bij MIK aan de slag

Op 5 juni j.l. hebben een vijftal slagwerkers meegewerkt aan het jaarlijkse slagwerk concert, “MIK aan de slag. Op dit concert presenteren slagwerkers uit de regio die les hebben bij MIK kunsteducatie hun talenten op een diversiteit aan slagwerk instrumenten.

Dit jaar waren er naast allerlei spectaculaire drumsolos, ook meer klassieker werk te horen op xylofoon en vibrafoon. Ook de djembee wordt een steeds popolairder instrument om met een groep slagwerk te spelen. Het meest verrassende optreden was toch wel de act met de Boomwhackers. De slagwerkers van Friss-Beat 2 Beat hadden een drietal melodische nummers ingestudeerd die met deze gestemde kunststuf buizen ten gehore werden gebracht. Op ludieke wijze werden klanken geproduceerd in herkenbare melodieën zoals Singing in the Rain en de Lion Sleeps tonight, wat voor de nodige komische situaties zorgde.

Onze eigen Koen Verhaegh was aanwezig om zijn drumsolo te spelen, waarbij weer allerlei speciale technieken werden gebruikt. Verder waren er twee drummers die op indrukwekkende wijze met hun base pedaal speelde waardoor heuse roffels te horen waren. Dit duet op drumstel deed het publiek met open mond verbazen.

Al met al een leuk concert met veel afwisseling.