Frisselstein op Slokdarmfestival

De slagwerkgroep Friss-Beat is het afgelopen weekend een heuse publiekstrekker geweest tijdens het eerste Slokdarmfestival in Veghel. Naar schatting zijn er totaal zon 700 mensen komen kijken en luisteren naar Friss-Beat. Met 3 optredens in 2 dagen hebben de jeugdige Friss-Beaters zich duidelijk laten horen.

De grote witte silos aan de Veghelse haven zijn afgelopen zaterdag en zondag aan een nieuwe leven begonnen als muziekinstrument. Peter van Horik kwam op het idee om deze silos te gebruiken als slagwerkinstrument voor het nummer Tambour du Brockx. Origineel wordt dit nummer op olievaten gespeeld, maar deze keer staan de Veghelse silos centraal. De 12 slagwerkers werden met een boot naar de silos gebracht, die onderwijl werden ‘gestemd. Middels zware klappen werden de immense zuilen gewekt, om vervolgens middels 10 houten hamers en 14 drumstokken bespeeld te kunnen worden. Het publiek was zeer onder de indruk en erg enthousiast, wat bleek uit het lange applaus en de roep om meer. Dit was natuurlijk geen enkel probleem voor de Friss-Beat, die er zichtbaar lol in hadden. De slagerij van Veghel is geboren Podium optreden gaat toch door ondanks fikse bui.

Zaterdag avond heeft Friss-Beat ook een podium optreden verzorgd in het Juliana park. Het optreden is ondanks de zware regen bui, vlak voor aanvang, toch doorgegaan zij het ruim een uur later. Met hun drumstellen, djembees en melodische instrumenten hebben de Friss-Beaters onder leiding van Peter van Horik een ruim 3 kwartier durend programma gespeeld, wat ver in de omtrek te horen moet zijn geweest, want geleidelijk aan kwam er steeds meer publiek naar het park. Alle ouders van de Friss-Beaters, Peter, Wim en natuurlijk ook de organisatie van het Slokdarmfestival, harstikke BEDANKT voor jullie bijdrage aan dit geweldig succesvolle weekend voor Friss-Beat.