Frisselstein naar de top!

Op het 27e Jumbo muziekfestival datopzaterdag 5 en zondag 6 november 2011gehouden werd in het klooster in Zijtaart behaalde Frisselstein wederom de eerste prijs. Het Groot Orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein speelde onder leiding van Michiel van Vliet dit maal in de tweede divisie. Dit jaar was de eerste prijs zelfs goed voor de grote wisseltrofee.

Na het concours afgelopen jaar waar het groot orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein de eerste prijs behaalde, mocht het groot orkest vandaag opnieuw bewijzen wat zij waard is tijdens het 27e Jumbomuziekfestival dat dit jaar werd gehouden in het prachtig gerenoveerde klooster van Zijtaart. Het groot orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein speelde onder leiding van Michiel van Vliet dit maal in de tweede divisie. Omdat het groot orkest de afgelopen jaren in de derde divisie steeds met de eerste prijs naar huis ging, waren de verwachtingen vandaag groot.

Eerst kreeg het orkest de gelegenheid om goed in te spelen in de oude kapel. Ze maakten hiervangretig gebruik want de muziekstukken klonken in deze ruimte nog muzikaler en mooier dan anders. Helaas was de ruimte waar het optreden plaats vond, wat minder muzikaal. Dit verlangde dus extra inzet van de muzikanten. In de drie gespeelde stukken was er naast veel muzikaliteit ook ruimte voor solisten. Deze solisten hebben goed laten horen wat zij kunnen en hebben er samen met de dirigent en de overige muzikanten van het groot orkest een warm optreden van gemaakt! Het spetterende programma dat in het teken stond van het water, was voor de muzikanten leuk om te spelen en afgaande op het applaus na het optreden, voor het publiek een streling voor het oor.

De muzikanten weten al wat zij van het optreden vonden en nu is het wachten op het oordeel van de jury. En de jury was duidelijk de eerste prijs in groep 1 (1e en 2e divisie) ging dit jaar naar Harmonie Frisselstein uit Veghel. Daarna werd de wisseltrofee uitgereikt door burgemeester mevr. Adema en deze prijs ging eveneens naar Frisselstein.

Het juryrapport is voor leden na te lezen in het besloten gedeelte van de website op de orkestpagina van het Groot Orkest