Frisselstein bevrijd van onderwereld

Het is weer zover, het kampweekend is weer begonnen. Dit jaar is ons thema: Het Friesselstein Bandieten Instituut. (FBI.) Voor dat we naar Dn hazelaar in Eerstel konden rijden, moesten we eerst verzamelen op het parkeer terrein bij de Ambiance. Daar moest je jezelf aanwezig melden. Toen het tijd was zijn we met zn alleen naar Dn hazelaar in Eersel gereden. Na ongeveer 45 minuten rijden waren we eindelijk gearriveerd. we hebben onze spullen bij de boerderij neer gelegd, we mochten groepjes maken van ongeveer 8 personen. Als je een groepje had gemaakt kon je een slaapkamer op gaan zoeken, en uit gaan pakken. Later kregen we nog te horen in welke groep we zaten. We hadden in totaal 10 groepjes. We hebben ook heel veel leuke dingen gedaan met zn allen… onze eerste activiteit was hetkennismakingsspel: dat was een leuke avond met allerlei spelletjes zoals: kranten meppertje, ID kaarten maken. We hebben die zelfde avond ook nog hetgeluiden spel gespeeld. We liepen met zn allen naar het bos toe, we moesten met ons groepje verder in de bossen gaan lopen we mochten allemaal onze zaklamp meenemen maar er mocht er maar 1tje aan, het liefst natuurlijk geen 1. we moesten zo stil mogelijk zijn om alle geluiden te kunnen horen.

Casino avond, dat hebben we ook nog gespeeld… daarbij kon je geld verdienen. De rest van de avond hebben we nog wat gefeest. En als je moe was mocht je al naar bed toe, maar dan moest het wel stil zijn, maar niet in alle kamers was dat het geval. We sliepen in kamer 5 en in kamer 6 lagen allemaal jongens en die hadden nogal wat spannende gedachten en produceerden er een hoop maffe geluiden bij. We probeerden met zn allen zo veel mogelijk op een andere kamer te zitten om lekker te kletsen, maar daar waren niet alle kampleidingen het mee eens. Uiteindelijk was iedereen rond half 5 in slaap gevallen.

We werden s ochtends om half 8 met een hoop kabaal wakker gemaakt, ze kwamen met een gong en een trommel langs die kamers gelopen en bij sommige liepen ze zelfs de kamers binnen. Toen we allemaal aangekleed waren moesten we beginnen aan een warming – up. We moesten over de zeephelling heen. Die dag hebben we het spel estafette gespeeld. we hadden daarbij waterspelletjes gedaan en een spel waarbij je lekker smerig werd… na dat spel zijn we naar het bos gegaan, daar hebben we het spellevend stratego gespeeld. We moesten op zoek naar een vlag van de vijand. Vanaf ongeveer half 11 zijn we gaan repeteren. We hebben in totaal 4 liedjes ingestudeerd in 1 weekend, dat was best wel lastig. Toen we klaar waren met repeteren zijn we in een dorpje geweest waar we het spel levend cluedo hebben gespeeld. Bij dat spel was het de bedoeling dat je een moordenaar moest vinden.

s Avonds hebben we de bonte avond gehouden.Alle 10 de groepjes hadden op vrijdag een kaartje moeten trekken waar ze iets over moesten laten zien op het podium. Groep 7 (CSI) was eerste geworden en had daarbij 3.000 euro gewonnen. Na de bonte avond hebben we een spel gespeeld waarbij je een deel op het terrein bleef en een deel naar het bos ging. We moesten naar het 6de zintuig zoeken… in het gedeelte in het bos stond Michael vuur te spuwen, dat was héél mooi om te zien, maar ook heel knap dat hij dat kan. Toen we daarmee klaar waren, hebben we nog voor het kampvuur gezeten, dat was lekker warm en gezellig. Die nacht toen we naar bed moesten, was het heel wat rustiger bij een aantal slaapkamers. Er werd ook veel zachter gedaan omdat de leiding het controleerde. Iedereen lag ongeveer pas rond 4 uur á half 5 te slapen. Zondag ochtend hebben we iets langer mogen liggen. We werden toen om 9 uur wakker gemaakt. Dit keer héél wat rustiger. Die ochtend klopten ze gewoon op de deuren en riepen de kamer in dat we op moesten staan voor het ontbijt. Toen we hadden ontbeten hebben we weer moeten repeteren voor dat de ouders ons op kwamen halen, het concert voor de ouders hebben de ouders leuk gevonden… we hebben echt genoten van dit weekend, en hopen dat het kamp in 2007 net zo leuk wordt als in 2006.