Friss-Beat 2 Beat spettert op Bonte Avonden

Op 25, 26 en 27 januari tijdens de Bonte Avonden in Mariaheide heeft de slagwerkgroep Friss-Beat 2 Beat een spetterend optreden verzorgd. Dit keer was het zelfs letterlijk spetterend als gevolg van de speciale effecten, olievaten voorzien van water, die werden gebruik tijdens het nummer Tambour de Bronkx.

De staande ovatie die de slagwerkers kregen na afloop, was een bijzondere ervaring. “dat die mensen gingen staan, toen wij daar tussen door liepen, dat was echt vet, zei Niels Aarts na afloop. Dit werkte extra stimulerend voor het tweede nummer wat Friss-Beat 2 Beat later op de avond nog ging spelen. Na al het overweldigende geluid van de olievaten, werd er een subtiel nummer gespeeld.

De slagwerkers kwamen al vegend met bezems de zaal in om vervolgens het podium te betreden. Na zich geinstalleerd te hebben op het podium, ontstond er een komiek schouwspel van bewegende bezems. Op iedere bezem werd een afzonderlijk ritme gespeeld, die vervolgens samen tot een perfect aansluitende ritmisch geheel leidden. Ook na dit nummer was het publiek weer erg enthousiast, wat ook de twee slagwerkers uit Mariaheide van Friss-Beat 2 Beat, Twan Rauh en Steffie Vissers, zichtbaar goed deed.