Friss-Beat 2 Beat & Cesar Zuiderwijk op SDF

Op het grootste podium van het Slokdarmfestival 2010 was het Friss-Beat 2 Beat dat het publiek op de zaterdagavond in de stemming bracht voor een zeer mooie muzikale avond. Duizenden mensen waren toegestroomd om de drum battle met Cesar Zuiderwijk, drummer van de legendarische Golden Earring, te aanschouwen. Dankzij sponsoring door, van der Linden Mestdistributie BV, kon Friss-Beat 2 Beat haar grootste optreden tot nu toe neerzetten.

Na een indrukwekkende Zuiderwijk solo was het weer de beurt aan de zes slagwerkers om de menigte in beweging te krijgen met Samba drums. Ook Cesar kon niet stil blijven zitten en moedigde de jonge slagwerkers aan. Hierna viel het stil. Het publiek verrast. Een wapenstilstand? Whats next?

Weer werd een vette drumsolo ingezet, maar nu met een supersnelle base techniek, waar menig drummer jaloers op wordt. De “oude baas is nog in prima conditie. Hierna wordt het subtiele Four Times gespeeld, waarna het overgaat in stevige rock ritme wat gezamenlijk wordt ingezet. Dit ritme vormt de basis voor een zevental drumsalvos. Iedere slagwerker op het podium mag zich helemaal uitleven op zijn drumset. Met een rustige opbouw groeit het aantal decibel en neemt het geweld toe tot ongekend hoogte. Het publiek wordt opgezweept en met een niet te ontkomen bekkenroffel wordt de climax bereikt. De battle is over. Een overwinning voor het slagwerk in Veghel. Om zoveel mensen zo enthousiast te zien reageren op slagwerkmuziek, mag gerust een hoogtepunt in de Veghelse muzikale geschiedenis worden genoemd.