Friss-Beat 2 Beat op WAK.

Op zondag 15 mei wordt in Veghel meegedaan aan de landelijke WAK dag. Dat is de week voor de amateurkunst.

Frissbeat 2 beat wordt hiervoor ook benaderd en de enthousiaste 8 jongens hebben daar wel zin in. Onder leiding van Peter van Horik wordt een programma samengesteld. Op zondag om kwart voor één verzamelen de jongens op het Meijerijplein. Daar is het inmiddels gezellig druk. Er zitten mensen van Pieter Breugel een enorm stoepkrijt schilderij te maken en er staan verschillende kraampjes met uiteenlopende koopwaar. Als de snare drums staan opgesteld kan het optreden van start gaan.

Bij het eerste nummer Samba speelt nog een enthousiaste slagwerker ,Thomas, mee. Hij heeft er zin in, maar je kunt helaas wel zien (en horen) dat hij de repetities met de overige jongens niet heeft meegedaan. Overigens zullen de meeste toeschouwers dit helemaal niet gemerkt hebben. Bij elk nummer straalden Dion, Joep, Koen, Robbert, Gerard, Stan, Ramon en Teun uit dat ze er veel lol in beleven om samen te spelen. Het tweede nummer Stick Jokes loopt als een trein. Strak en ritmisch en ook weer met een brede glimlach gespeeld. Als ze vervolgens de bezemstelen pakken en daar mee los gaan komen de reacties uit het publiek echt los. “Jammer dat er geen bezem aan zit! Daarna geven ze zichzelf alvast “Applaus door dit nummer te klappen. Als laatste spelen ze een nummer met de “Boom wackers (plasticbuizen welke allemaal een andere toonhoogte hebben) twee nummers. Het eerste nummer “Axel F hebben ze al vaker gespeeld en klinkt heel goed. Het tweede nummer “Lamour toujour klinkt ook al lekker, maar daar mag nog wel aan gesleuteld worden. Maar wat er ook gebeurt, ze blijven lachen. Je ziet gewoon dat ze er heel veel lol in hebben om samen te spelen en elkaar met de Boom Wackers op het hoofd te slaan! Gelukkig zit het weer ook mee en trakteert Peter de jongens tussendoor op een ijsje . Op weg naar dat ijsje komen ze de Streetparade Veghel tegen. Ze zetten de snare drums neer en spelen lekker mee!

Na 6 optredens is het half vijf, zijn de jongens er wel klaar mee en is het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Het was een geslaagde dag! Op naar het volgende optreden.

Van uw razende reporter en fotograaf voor één dag: Mieke