FEEST KBO EN MUZIEK VAN HET SENIORENORKEST

Bijna vijftig jaar KBO maar ook een veertig jarig jubileum van het KBO-koor. Dit bejaarden koor, met onze eigen Harry van Dommelen als bas/bariton, heeft een overvloed aan vrouwen. Dit is bij meerdere koren het geval zoals het Ambiancekoor. Wij zijn gevraagd om deze meezingmiddag muzikaal op te luisteren en dat doen we graag.

Een podium is aanwezig met daarop het voltallige seniorenorkest. De oudjes hebben een meezingboek en als we hen dan gaan begeleiden horen wij alleen onszelf. Hoewel we toch enigszins “gedempt” spelen is hier niet veel aan te doen. Of zij horen ons zo graag spelen dat ze tijdens ons spel dan maar playbacken of de power ontbreekt voor meer volume! Dat maakt allemaal niets uit. Zij genieten en wij dus ook! Meerdere malen hebben we Lang zullen ze leven voor het koor en publiek gespeeld. Met de muziek uit eigen repertoire, scoorden wij heel hoog en dat is ook meegenomen.

Bij afloop dankt de voorzitter ons voor onze muzikale bijdrage en de bloemen gingen niet naar de dirigent maar naar de enige vrouw in ons orkest en dat is Maria Naus. Dat vond zij heel leuk en de voorzitter werd met enthousiaste kussen ook weer bedankt. En zo is deze middag heel goed verlopen. Het was oud maar degelijk en er zat muziek in!