Fabelachtige en constructieve generale!

Na veel repetitieplezier en menig uurtjes thuis oefenen was het zaterdag 7 november 2009 eindelijk zover: de Jumbocup in onze Veghelse Blauwe Kei! Als opmaat voor onze deelname aan het concours in Valkenswaard op 29 november, was dit een hele goede generale repetitie.

Al voor de zomervakantie is het Groot Orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein begonnen met het repeteren van een drietal sprookjes: Ivanhoe, Pinocchio en Batman. Behalve tijdens de laatste repetitie van afgelopen seizoen die open was voor publiek, hebben we de avontuurlijke sprookjes nog niet eerder tijdens een concert gespeeld. Voor ons optreden werden we dan ook door onze dirigent Michiel van Vliet nadrukkelijk aangespoord om er volledig voor te gaan! Alleen dan konden we gebruik maken van de generale en kunnen we de komende repetities die we nog hebben voor het concours, verder werken aan stemming aan samenspel. Dat dit gelukt is, kunnen we nu wel zeggen. Ook al moeten we voor de juryrapporten nog even wachten tot zondagavond, dan is namelijk de prijsuitreiking.

Na de eerste maten van Ivanhoe gleed de spanning van de muzikanten af en kon er heerlijk muziek worden gemaakt. Met de solo’s in Batman hebben we het publiek weten te verrassen!Gelukkig waren namelijk flink wat trouwe supporters vanavond ook weer in de zaal. Zij konden net als de muzikanten zelf, genieten van een prachtig, fabelachtig avontuur.

Het aantal punten dat we van de jury hebben gekregen is nu van minder belang. Dit betekent natuurlijk niet dat we niet nieuwsgierig zijn naar de resultaten!