Eerste twee Maestro’s zijn bekend

Eerste twee Maestro’s zijn klaar voor de uitdaging

VEGHEL | Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel houdt op 18 maart de tweede editie van het Maestro-concert. Een concept gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Een zestal deelnemers gaan de strijd aan om de titel Maestro Meierijstad 2017. “Er doen vijf bekende Veghelaren mee en er wordt één iemand toegelaten met een wildcard”, vertelt Liesbeth Franssen namens de organisatie.
Muziekvereniging Frisselstein presenteert de komende weken de deelnemers in de Stadskrant Veghel. De eerste twee Maestro’s hebben officieel toegezegd.

Natasja de Groot
Natasja is bekend van de bibliotheek in Veghel, het Uitpunt en natuurlijk als drijvende kracht achter de Veghelse Quiz. “Wow, het is voor mij een hele eer dat ik ben gevraagd”, was Natasja’s eerste reactie. “Ik vind het kei leuk om mee te doen en ik heb er ontzettend veel zin.” Stiekem vindt ze het best een beetje spannend. “Ik ben heel erg benieuwd of ik het überhaupt wel kan leren. Een muziekstuk dirigeren doe je niet zomaar even.”

Natasja gaat aan de slag met het stuk Gonna fly now, beter bekend als de themesong van de Rocky films.

Leo Rijkers
Naast Natasja zal Leo Rijkers een gooi doen naar de Maestro titel: “Ik ben een zeer vereerde Maestro in wording”, lacht Leo. De Veghelse ondernemer behoeft nauwelijks introductie. Hij is actief in het verenigingsleven, ondernemer en voorzitter van de ondernemersvereniging Veghel Centrum en een druk baasje binnen het carnavalsleven. Leo: “Als eerste ben ik trots dat ik een Maestro mag zijn. Waarom ik ja heb gezegd? Simpel, een eer dat ik dit kan en mag meemaken. Zelf ben ik een enorme muziekliefhebber in de breedste zin van het woord.” Ook voor Leo wordt het een groot avontuur. “Ik kan geen noot lezen. Vroeger dacht ik, die dirigent staat daar maar een beetje voor en doet zijn ding. De laatste jaren ben ik erachter gekomen dat het zo knap is wat zij allemaal kunnen en wat voor impact ze hebben. Chapeau.” Alle deelnemers krijgen een masterclass van dirigent Michiel van Vliet. “Fantastisch om met Michiel te werken, maar ik vind het vooral voor hem een uitdaging om mij als maestro te begeleiden.”

 

Leo Rijkers gaat zich vastbijten in het stuk Old and Wise van The Alan Parsons Project. (Foto: Ad van de Graaf).

Leo gaat zich vastbijten in het stuk Old and Wise van The Alan Parsons Project.