Een zeer geslaagd presentatieconcert

Zondag 15 april heeft het groot orkest een geslaagd concert met haar nieuwe dirigent Michiel van Vliet neergezet. Na een ochtend hard werken door diverse mensen was de ruimte van ASV Mercedes garage omgebouwd tot een concertzaal. Om twaalf uur waren de leden al aanwezig om in te spelen en te wennen aan de ruimte. En dan was om twee uur het grote moment daar. Er werd gestart met het bekende werk Fanfare and Florishes, hierna werd door presentator Philip van de Brand onze nieuwe dirigent geïnterviewd. Hierna werd de Music for the Royal Fireworks gespeeld, met op het einde echt vuurwerk. Met Time Remembered kwam er een moment van rust over de hele zaal. Dit nummer werd fantastisch gespeeld mede door de diverse solisten. Daarna een echte mars Arnhem genaamd, dit tot grote vreugde van de diverse senioren leden die ook in het publiek waren vertegewoordigd. Hierna volgde alweer het laatste stuk voordat de pauze begon. Gullivers Travels werd ook zeer goed uitgevoerd.

Na de pauze begonnen we met Diogenes. Een mooi maar best moeilijk werk. Dit werk luidde het spetterende en swingende gedeelte van het concert in. Pirates of the Caribbean, mooie filmmuziek en zeker bij het publiek wel bekend. In het volgende nummer Sing sing sing, kwamen diverse solisten aan bod, waaronder ook de dirigent die zeer verdienstelijk op de vibrafoon een solo weggaf. Daarna volgende het zeer snelle Riverdance, deze muziek is zeer bekend geworden door het tapdansen wat men daar op doet. Daarna was het de beurt aan de jonge slagwerkers, zij zetten een vrolijke samba in en werden hierbij begeleid door het grote orkest. Op de voorgrond werd even gedemonstreerd hoe je een samba kunt dansen. Na alle mensen bedankt te hebben werd er nog een toegift gespeeld.

Toen was het concert echt afgelopen. We kunnen zeggen dat we een fantastische presentatie hebben gegeven. We hebben het publiek laten zien wat Michiel met ons kan bereiken in zon korte tijd. Compliment voor Michiel.

Home » Een zeer geslaagd presentatieconcert » Presentatieconcert 2007