Een concert voor iedereen die van muziek houdt!

Buiten sneeuwde en waaide het flink maar in de Veghelse Blauwe Kei was het behagelijk warm. Op zondag 20 december 2009 heeft Muziekvereniging Harmonie Frisselstein hulde gebracht aan de Veghelse jubilarissen en haar eigen jubilarisssen tijdens het jaarlijkse jubilarissenconcert.

Ondanks het barre weer waren toch flink wat jubilarissen en Veghelaren aanwezig om te luisteren naar het gratis concert dat een goed inzicht gaf in de vereniging. TOF, één van de opleidingsorkesten, opende de feestelijke middag. Onder leiding van Marc van Kesselspeelden zij moderne en bekende muziek. Ook lieten ze horen hoe kerststilte klinkt. Na het laatste nummer van TOF, werd het podium omgebouwd voor één van onze slagwerkgroepen, Friss-Beat 2 Beat. In de tussentijd werd het publiek gëinformeerd over de vele andere orkesten van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein. Ook werd Piet van der Heijden naar voren geroepen. Hij was jarenlang lid van de Raad van Toezicht en is vandaag benoemd als erelid!
Onder leiding van Peter van Horik speelde de slagwerkgroep Friss-Beat 2 Beat twee nummers en een klapnummer dat bij het publiek bijzonder in de smaak viel.

In de pauze werd het podium klaar gemaakt voor het groot orkest. Zij speelden onder andere twee van de drie concours nummers en een prachtig nummer voor harmonie en hoorn. De solopartij werd gespeeld door Eline van Bennekom op een nieuwe hoorn die zojuist door de Vrienden van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein was geschonken. Bijzondere aandacht was er voor onze jubilarissen, Tommy van Pinxteren, Tiny van de Ven (40 jaar), Arie Huisman (60 jaar bondslid) en Harry Donjacour ‘de razende reporter’ (60 jaar).

Het Veghelse publiek heeft kunnen genieten van een heerlijke warme middag gevuld met mooie muziekklanken. We hopen iedereen, ook de Veghelse jubilarissen, volgend jaar te mogen begroeten.