Een bijzondere laatste repetitie

Op maandag 26 juni sloot muziekvereniging Frisselstein haar repetitieseizoen af, tijdens de inmiddels traditionele laatste repetitie met optredens van TOF, Opstap en het groot harmonie orkest. Alleen deze was toch bijzonder, want het was de laatste repetitie van Marc van Kessel als dirigent van het groot orkest.

Rond de klok van 18:30 uur beten de leden van TOF het spits af. Zij speelde een viertal nummers variërend van de Beatles, via de tijd van de discomuziek naar de filmmuziek van Shrek. Bij deze discomedley liet de jonge trompettist Rik Driessen zien en horen hoe je solos in een orkest blaast. Nadat dit enthousiaste orkest, waar Marc, naar eigen zeggen, een echt topjaar mee afsloot, had laten zien waar je in een jaar naar toe kunt werken, maakten zij plaats voor de muzikanten van het opstaporkest.

Deze muzikanten hadden aan het begin van dit seizoen met het middagvullende concert “Muziek in beeld al een prestatie neergezet, maar ook na dit hoogtepunt bleken zij niet te temmen. Reden voor Marc om het werk `Oregon op de lessenaar te zetten een moeilijk stuk, waar ook na de vakantie aan door gewerkt zal worden, maar in de eerste uitvoering kwam al duidelijk naar voren dat dit zeker een juweeltje kan worden.

Als afsluiting van het muzikale gedeelte had Marc voor het groot orkest nog een vijftal nummers op het programma staan. Maar nadat er ingespeeld was met ‘Os Justi en vervolgens Erik Lammers zijn trombone solo nogmaals had gespeeld, werd Marc van de bok weggestuurd en verzocht om samen met Heleen en hun kinderen plaats te nemen op de eerste rij zodat zij konden genieten van een muzikale dank, namens de vereniging aan Marc van de koperblazers en vervolgens mochten zij zelf deelnemen aan de Gijs & Franky-show die geheel gewijd was aan Marc.

Na een zware strijd en heftig overleg bij de jury kwam dan toch Marc met zn team als winnaar uit de bus om de inmiddels zeer fel begeerde hoofdprijs in ontvangst te nemen: helemaal niets!

Na deze ontspannen manier van terugblikken was het onze voorzitter Berry Thomas die vanuit het bestuur terug wilde kijken naar de 11 jaar dat Marc als dirigent van het groot orkest bij de vereniging betrokken is geweest. Hij roemde vooral het feit dat Marc naast zijn professionele manier, waarmee hij met muziek bezig is, ook een zeer betrokken verenigingsman is, die met erg veel enthousiasme en inzet heeft meegewerkt om de vereniging te ont