Deelnemersveld Maestro Meierijstad bijna rond

VEGHEL | Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel houdt op 18 maart de tweede editie van het Maestro-concert. Een concept gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Een zestal deelnemers gaan de strijd aan om de titel Maestro Meierijstad 2017. “Er doen vijf bekende Veghelaren mee en er wordt één iemand toegelaten met een wildcard”, vertelt Liesbeth Franssen namens de organisatie.
Na de bekendmaking van Leo Rijkers en Natasja de Groot worden vandaag de laatste drie ‘bekende Veghelaren’ toegevoegd aan het deelnemersveld. Het enige wat dan nog rest is de wildcard.

Dré den Ouden
Dré is bekend bij zowel jong als oud. Met zijn tomeloze inzet voor het ‘Pietenburo’ en zijn documentatie over Oud Veghel is Dré een graag geziene gast die altijd in is voor een praatje. “Super dat ik ben gevraagd om deel te nemen aan Maestro”, aldus een enthousiaste Dré. “Ik kan geen muziek lezen en heb dat überhaupt nog nooit geprobeerd. Dat is ook meteen mijn motivatie om mee te doen. Ik hou van een uitdaging en wil zien en ervaren of ik het kan.”
Dré gaat schitteren met de mars Arsenal en heeft al aangegeven trots zijn resultaten te delen met iedereen die het wil horen en zien.

Bram van den Boogaart
Bram van den Boogaart is vooral bekend als notaris in Veghel, maar hij is ook actief lid bij de evenementencommissie van CV de Kuussegatters. Bram is gemotiveerd om de strijd aan te gaan met zijn concurrenten. “Een verzoek dat ik niet direct verwacht had, maar erg leuk. Het lijkt me een enorme uitdaging om een keer in plaats van woorden muziek te dirigeren. Ik ben een groot jazz- en brassliefhebber en vind het een hele eer om voor zo’n mooi orkest te mogen staan. Het lijkt altijd zo gemakkelijk, maar ik heb naar aanleiding van het verzoek eens wat studie gedaan naar dirigeren. Dan blijkt het toch een ware kunst te zijn. Mijn ritmegevoel is ietwat onderontwikkeld, dus het wordt nog een hele kluif”, lacht hij.
Bram gaat het werk Pump and Circumstance (beter bekend als Land of Hope and Glory) dirigeren.

Barbara Brouwer
Barbara Brouwer is Hoofd Kunstonderwijs Phoenix Cultuur in Meierijstad en werkt in de muziekschool van Phoenix dagelijks samen met muzikanten en dirigenten en voor beiden geldt; het is een echt vak. “Ik vind het heel leuk dat ik gevraagd ben om deel te nemen aan Maestro Meierijstad. Maar ik vind het ook erg spannend. Ik onderschat het dirigeren zeker niet. Daarom moet er goed geoefend worden”, aldus Barbara. Ze gaat de uitdaging graag aan. “Het lijkt me bijzonder om samen met een orkest een muziekstuk goed uit te voeren zodat publiek, orkestleden én ikzelf, in dit geval als dirigent, geïnspireerd worden en helemaal op kunnen gaan in de muziek”, laat Barbara weten.
Barbara gaat het stuk Copacabana dirigeren.

Wildcard
Muziekvereniging Frisselstein heeft een oproep gedaan aan Veghelaren om zich aan te melden om mee te doen aan Maestro Meierijstad. Ze kregen daarop veel reacties. Er is inmiddels iemand benaderd om de wildcard in ontvangst te nemen en dus het deelnemersveld te completeren. Het gaat om een oud-lid van Muziekvereniging Frisselstein. Wordt vervolgd.