Concert Nightlive Veghel uitgesteld

Het openluchtspektakel Nightlive, dat op 26 juni op het Stadhuisplein in Veghel gehouden zou worden, is opgeschoven naar volgend jaar. De organiserende stichting Nightlive heeft het evenement financieel niet rond gekregen. Harmonie Frisselstein heeft maandagavond besloten die dag wel een ander evenement te brengen: het Frisselstein Muziekspektakel.

Frisselstein en de stichting Nightlive noemen het opschorten van het openluchtevenement een ‘lichte teleurstelling, maar een weloverwogen besluit. ,,We willen een knalhappening neerzetten, zeker om dat het voor de eerste keer plaatsvindt. Maar als we te grote financiële risicos lopen, kunnen we ons beter een jaartje langer de tijd gunnen, zegt B. van Liempt vaive. De stichting staat onder auspiciën van Harmonie Frisselstein. Nightlive zou 26 juni gehouden worden op het Stadhuisplein.

Een muziekspektakel ter afsluiting van het muzikale jaar van Frisselstein, waar alle onderdelen van de harmonie aan mee zouden doen. Gepland stonden optredens van VOF De Kunst, Rowwen Haze, Romeo en musicalster Ryan van de Akker. Drumssbeat zou met tien drumstellen een feest los laten barsten. ,,De insteek is en blijft dat het gratis toegankelijk is voor iedereen. Als we entree waren gaan heffen, had het evenement gewoon door kunnen gaan. Maar dat druist tegen de aard van het evenement in, stelt Van Liempt.

Sponsors

De geruchten dat een van de hoofdsponsors zou hebben op gezegd,niet bevestigen. Ik vind de toedracht er niet toe doen. We komen volgend jaar, waarschijnlijk op 25 juni, met een groots programma terug. Bovendien zijn er altijd meerdere sponsors die zon evenement dragen.

We hangen het niet aan een sponsor op. Het organiseren van Nightlive kost volgens de stichting vijftig- tot zestigduizend ekomt vooral doordat het evenement buiten gehouden wordt. Er moest een gigantisch podium komen voor honderd muzikanten van 24 bij 14 meter. De overkapping moest tot windkracht zes bestand zijn. Je moet zoveel vergunrngen hebben. Door die regelgeving bleken de kosten steeds hoger te worden.

Muziekspektakel

Frisselstein voerde maandagavond nog naarstig overeen alternatief voor 26 juni. Want de harmonie wil het muzikale jaar volgens voorzitter H. van den Berg alsnog met een concert afsluiten, maar dan in eigen beheer. Er komt een concert in de Blauwe Kei, getiteld het Frisselstein Muziekspektakel. We streven ieder jaar naar een groot evenement in Veghel. Het Muziekspektakel wordt wat minder grootschalig dan Nightlimet het groot orkest van Frisselstein én gerenommeerde artiesten. Zo werkt chansonnier Gerard van Maasakkers mee. Hij zingt een duet met Ryan van de Akker (bekend uit de musical Elisabeth en de stemmen van Alfred Jodokus Kwak en de Lion King). Accordeonist Henk Tibosch treedt op, net als het lokale zangtalent Nathalie van Gent. Kaarten gaan 12 euro kosten en wordenjnlijk verkocht bij het Uitpunt op de Markt in Veghel. We moeten het nog kortsluiten, want we hebben gisteravond pas hiertoe besloten, aldus Van den Berg.