Big Band begeleidt Johnny Rosenberg op Jazz Proms

Het evenement Veghel Jazz Proms, dat plaatsvond op zaterdagavond 29 januari 2011 in verband met het lustrum van Stichting Jazz Veghel, is een groot succes gebleken. De ruim 550 bezoekers aan het evenement in de Veghelse Blauwe Kei genoten van een gevarieerd programma met muzikale hoogtepunten, gepresenteerd op meerdere podia. Voor het goede doel, het Ronald McDonald Kinderfonds, werd o.a. middels een loterij geld ingezameld.

Na een ontvangst met gezellige dixieland muziek door het Streetparade Orkest Veghel kon men genieten van een aantal fantastische optredens in de geheel in Amerikaanse stijl aangeklede grote zaal. Als eerste Bigband Frisselstein die met gastzanger Johnny Rosenberg in een Michael Bublé medley liet horen over geweldige muzikale kwaliteiten te beschikken.

Daarna was het de beurt aan topformatie het Brabants Jazzorkest o.l.v. Jeroen Doomernik met de vermaarde Amerikaanse soliste Deborah J. Carter. Deze internationale combinatie bracht met een ware ode aan de jazz met eigentijds bigbandmuziek.

Ondertussen speelde in het Grandcafé de band Quasar die eigentijdse jazz combineerde met pop en soul en daarmee een grote groep bezoekers wist te boeien. Afsluiter was de regionale jazzband Birdie Seven. Met een aantal talentvolle gastspelers, zorgden zij voor een waardig en swingend slot van de avond. Voor het goede doel, het Ronald McDonald kinderfonds werden een groot aantal loten verkocht. De prijswinnaars werden bekend gemaakt door Actor notaris Rob de Beer. De netto opbrengst voor het goede doel zal bij een volgend optreden van Stichting Jazz Veghel bekend gemaakt worden. Het bestuur van Stichting Jazz Veghel kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement.

Meer foto’s