BEVRIJDINGSCONCERT.

Op 5 mei 2008 en wel op het Stadhuisplein s avonds om half negen wordt door Philip van den Brand aangekondigd dat we allen zeer welkom zijn voor dit grandioze evenement.
Vier orkesten uit de gemeente Veghel op een overdekt mega podium en een extra overdekte tribune voor het publiek, waaronder de decorandi van de gemeente Veghel. Toen de witte stoelen op het plein ook nog bezet raakten waren er zeker zon 600 mensen aanwezig om te genieten van de muziek en zang.

Dit is nog nooit vertoond in Veghel. Alles verliep volgens schema en zelfs de weergoden lieten het niet afweten. Dirigent Michiel van Vliet opent het concert met de vier orkesten muzikaal te loodsen door de melodie van Rogier van Otterloo genaamd “De Soldaat van Oranje. Dit was erg indruk- wekkend voor de vele luisteraars. Gezamenlijk heel gevoelig gespeeld en Michiel hield op zeer deskundige wijze de 235 muzikanten in toom. Voor dirigent en muzikanten, chapeau!

Harmonie Oefening Baart Kunst (OBK) uit Erp speelt als eerste groep onder leiding van dirigent Jan Koolen. Een prachtig orkest met vele jonge muzikanten. Swing en meer serieuze muziek brengen zij maar vooral schitteren zij in Flashing Winds en de befaamde Florentiner Marsch. Dan komt Fanfare De Echo der Bergen uit Eerde onder leiding van dirigent Jules van de Loo. Het kleinste orkest maar zeker niet de minste. De populaire muziek wordt zeer gedisciplineerd uitgevoerd wat ooit het gevoel geeft of er een brassband in de buurt is. Prima orkest maar mist soms enige nuancering. Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart onder leiding van dirigent Albert-John Vervorst neemt de kans om hun show te brengen. En dat doen ze met een verve zoals dat op die avond niet meer wordt overtroffen. Een geweldige enthousiaste orkestleider, enorme jonge zeer muzikale en gedreven muzikanten, waaronder vele goede solisten. Voor hun aanvang lieten zij al horen en zien dat de spirit aanwezig was! Dit alles werd nog eens gecompleteerd door een charmante zangeres, Helene van den Hurk, die de show catwalk betrad als een echte diva. Maar waarom dan het geluid bij deze soliste zo knalhard? Dat is dan jammer! Verder mensen uit Zijtaart, dit is top, dit is smullen!

Dan mijn eigen muziekvereniging “Frisselstein. Wat chic en wat briljant! Lang moeten wachten voor dat ze aan het blazen mochten. Soms was dat te horen en waren er “matte momenten tijdens de uitvoering. Maar buiten dat was het heerlijk om de Frisselsteiners te kunnen zien en horen. Goede keuze van de muziek met goede solisten. Zangeres Monique Smit werd zeer gevoelig begeleid in Summertime maar het slot was zo abrupt! Stond natuurlijk in de partituur. Ook het geluid voor Monique was ook te hard. Misschien een andere keer wat milder. Zou dat dan weer vijf jaar duren? Frisselstein is voor de dag gekomen met veel elan, veel jonge muzikanten en moderne muziek en onder leiding van een zeer deskundige ook jonge dirigent. Applaus!

Weer snelt onze dirigent Michiel van Vliet naar het centrale podium om na Wellmeet again en 76 Trombones ook het Wilhelmus te dirigeren. Vele luisteraars zingen mee en degenen die niet zingen zijn, met alle anderen, heel gelukkig dat ze bij dit bevrijdingsfeest aanwezig zijn geweest.

Een groot compliment voor de Gemeente Veghel, zijn inwoners en voor al zijn muzikanten!

Home » BEVRIJDINGSCONCERT. » Bevrijdingsconcert 2008