AMV-leerlingen ontmoeten blazers Frisselstein

Op een drietal basisscholen in Veghel wordt dit jaar door MIK een nieuw soort AMV cursus gegeven. Leerlingen van groep 4 maken kennis met allerlei vormen van muziek.

Binnenkort zullen de blaasinstrumenten aan bod komen. Om duidelijk te maken welke soorten blaasinstrumenten er zijn en hoe die klinken hebben de docenten van die cursus ons gevraagd of wij met een aantal jeugdleden op deze lessen aanwezig willen zijn. Deze jonge blazers mogen dan een kort stukje spelen en kunnen vragen beantwoorden van de leerlingen. Misschien is het leuk als we ook een gezamenlijk liedje kunnen spelen waarop de leerlingen kunnen meeklappen of kunnen meespelen op eenvoudige slagwerk instrumentjes. Per school zullen er 2 tot 3 lessen over blaasinstrumenten gegeven worden. Het liefst laten we zo veel mogelijk verschillende blaasinstrumenten zien en horen. Per keer zijn er dan ongeveer 4 of 5 blazers nodig.

De AMV cursus is direct na schooltijd om 15.30 uur. De lessen worden in december en januari gegeven.
De tijden en scholen zijn als volgt:

  • Basischool t Ven: maandag 15.35-16.20
  • Basisschool de Vijfmaster: maandag 15.35-16.20
  • Maria ter Heide school: dinsdag 15.50-16.35

Speel je mee in TOF en lijkt het je leuk daar aan mee te doen stuur dan een mailtje naar wilhelmienvb@home.nl Geef aan op welke dag je tijd hebt. Je hoort dan snel of je mee kunt doen en wanneer je verwacht wordt