Afwisselende slagwerkshow

Friss-Beat 2 Beat heeft voor de vierde achtereenvolgende keer opgetreden tijdens de Bonte Avonden in Mariaheide. Drie avonden werd het Heikrikkel publiek van Prins Piet en zijn gevolg vermaakt met een afwisselende slagwerkshow.

Voor de pauze speelden de slagwerkers een Japans slagwerknummer waarmee ze het publiek helemaal stil kregen. Het nummer werd met een groot applaus beloond. Dit applaus werd vervolgens door Friss-Beat 2 Beat subtiel omgezet in een ritmisch handklap stuk met onnavolgbare ritmes. Het slotnummer met American rudimental drumming techniek, maakte veel indruk op de volle zaal.

Na de pauze werd het optreden wat swingender van aard. Allereerst een Dejmbee stuk met geraffineerde choreografie, die gedurende Bonte Avonden steeds verder werd ontwikkeld. Hierna kwam de regenpijpen song. Dit nummer met verrassende geluidseffecten is door de slagwerkers geheel zelf gecomponeerd. Als afsluiting kwamen de swingende samba ritmes aan de beurt. Iedereen klapte enthousiast mee. Een goede en afwisselende show die het publiek in een hoog tempo aan zich voorbij zag komen.