Volop genieten bij swingend Jumbofestival

Op zondag 10 april was dit jaar weer het Jumbo Muziek Festival. Om 9:15 moest je er al zijn (Pff, wat vroeg al…) maar dat was dan ook echt de moeite waard. Bij binnekomst kreeg je een kaartje opgespeld met je naam, vereniging en je progamma voor die dag en het had een bepaalde kleur.
Het eerste wat er bij iedereen op stond was natuurlijk het welkomswoord in de THZ
(THeater Zaal). Iedereen had zijn koffers op de speciale plek gelegd en was met: instrument, standaard en bladmuziek in de zaal gaan zitten.

Na het welkomswoord ging de oranje met Marc mee naar Z1 (Zaal 1) en wit bleef in de THZ dan had je nog blauw en geel, dat was slagwerk en ging naar zaal 2 en 3. Iedereen had na een uur repeteren de meeste stukken al onder de knie. Na hard gewerkt te hebben was het tijd voor de workshops, met keuze uit: Dans, Zang en Slagwerk. Hardstikke gezellig joh!, tja dat was zo voor de Oranje, maar de Witte hadden nog een uur repeteren met de band Small Talk.

Daarna had iedereen een half uur lunchpauze in de kelder en later werden de rollen omgedraaid, dus Wit workshops en Oranje repeteren (wat trouwens best leuk was.) Daarna gingen een aantal mensen naar de 2e workshop en de rest was toeschouwer voor het slagwerk. Daarna gingen de Witten hun uitvoering geven en de oranje konden meekijken en luisteren op het scherm in zaal 123 (bij elkaar gevoegd). Leuke liedjes, echt, namelijk: Look through my eyes, Draaien, springen, stap opzij, Yeah Yeah Yeah , Stevie Wonder Medley en Tellen.

Daarna was de Oranje groep aan de beurt op te treden, wel dezelfde nummers, wel jammer maar nog steeds even mooi. Daarna kregen we nog een mooie Jumbo Muziek Festival magneet en was het tijd om de spullen te pakken en maar weer eens naar huis toe te gaan. Iedereen had een fijne dag en de organisatie had alles prima voor elkaar. Ik vond het leuk en ik hoop dat dit nog jaren georganiseerd mag worden.