Verzorgd Koffieconcert met veel talenten

Zondag 19 april 2008 gaf het Groot Orkest een spetterend Koffieconcert in Ambiance. Tijdens het optreden lieten diverse talenten uit het orkest horen dat ze ook voor het orkest als solist geweldig kunnen spelen.

Hans Raaymakers opende het concert met een welkomswoord waarna Michiel het woord nam. Het programma begon met de Leichte Cavalerie. Na het stuk kwam Eline van Bennekom naar voren. Michiel kondigde haar aan en onderstreepte het enthousiasme waarmee ze het stuk heeft opgepakt. Ademloos werd er geluisterd naar de Romance. Rob Rauh volgde met zijn solostuk op de Bastuba, een instrument dat gewoonlijk alleen op de achtergrond aanwezig is. De titel The problem with the tuba is… was alles behalve waar, iedereen hoorde dat Rob er geen enkel probleem mee heeft voor het orkest te soleren.

Hierna volgde een trombone-ensemble dat met het afgelopen solistenconcours een spetterend optreden heeft gegeven, met een derde prijs als resultaat. Wat klonk het mooi in die bezetting! Het volgende stuk werd weer door de harmonie alleen gespeeld, het was een medley uit de musical Joseph. Hierna volgde Daan Vonk op altsax met het nummer Saxflight. Hierna verraste Loes van Vught het publiek door ditmaal een solo niet op haar fluit te spelen, maar te zingen! Het was het nummer Mijn leven is van mij uit de musical Elisabeth. Frisselstein mag trots zijn op zo’n veelzijdige muzikante! Een applaus volgde op haar fantastische prestatie.

Na Loes speelde het groot orkest weer een stuk, ditmaal wat klassieker, de Hongaarse dansen van Brahms. Dat er nog meer talenten opgetreden hebben bij het afgelopen solistenconcours lieten twee slagwerkers horen toen ze op twee drumstellen een energiek slagwerkstuk lieten horen. Hierna kwam het groot orkest weer aan de beurt, ditmaal met het swingende nummer Candyman.

Na de swingende uitspatting kwam er nog een zangtalent naar voren, Tommy van Pinxteren! Hij zong het nummer Wat een heerlijke dag van Wolter Kroes. Als een ras entertainer kreeg hij kreeg de zaal enthousiast aan het klappen. Het groot orkest sloot het concert af met het nummer “Time to say goodbye wat wel toepasselijk was als laatste nummer, maar op de eerste plaats een schitterend werk.

Hans Raaymakers sloot het concert af, bedankte de solisten en maakte nogmaals kenbaar aan de zaal dat Frisselstein op zoek is naar meer Vrienden. Ook vertelde hij dat er wellicht een speciaal vriendenconcert georganiseerd zou worden om de band te versterken. Muziekvereniging Frisselstein is zich aan het voorbereiden op Veghel Nightlive op 27 juni en ziet u daar graag weer!

Home » Verzorgd Koffieconcert met veel talenten » Frisselstein GotTalent 2009