TOF speelt in de zon

Zondag 19 juli 2009 was voor TOF de laatste keer dat ze in deze samenstelling speelde: het tuinconcert in de tuin van voorzitter Hans Raaijmakers.

Ook al begint de dag wat vervelend door alle regen die er valt, later begint dan toch de zon te schijnen en kunnen de vrijwilligers beginnen met het klaarzetten van alle stoelen. Voordat het concert begint, legt Marc nog de laatste hand op een aantal stukken en wordt er ingespeeld. Helaas begint het daarna te regenen en moet iedereen binnen gaan schuilen. Gelukkig klaart de lucht snel weer op en kan TOF beginnen met spelen.

TOF opent met Listen to the Music, aangekondigd als ‘het eerste stuk van het jaar gevolgd door nog een aantal andere stukken die TOF in de loop van het jaar heeft ingestudeerd. Hans bedankte Maria en Piet Naus, omdat zij TOF al jaren begeleiden op bas en trompet. Het orkest vervolgde het programma met Funkytown, voor Maria en Piet. Na Colors of the Wind merkt Marc op dat er nu een pauze gepland is, maar dat TOF toch doorspeelt omdat het nu toch droog is. Nadat het orkest Soul Bossa Nova heeft ingezet begint het helaas weer te regenen. Alle spullen werden weer in veiligheid gebracht, en de pauze werd alsnog gehouden. Na de pauze ging TOF door met een verkorte versie van het programma. Het beruchte stuk ‘The Best of Stevie Wonder werd uitgevoerd als nooit tevoren en de ultieme TOF-uitdaging, Beat It, kwam ook goed uit de verf. Het concert werd afgesloten met ‘the Final Countdown. Daarna was er voor alle TOF-leden een hapje en een drankje als afsluiting van het muzikale jaar.

Home » TOF speelt in de zon » Tuinconcert 2009