Frisselstein sluit repetitiedag af met goed concert

Zondag 10 oktober is een dag die veel Frisselsteiners niet snel zullen vergeten… Op deze dag werd er namelijk alles aan gedaan om het muzikale niveau en het groepsgevoel van het groot orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein te verhogen.

Ondanks het prachtige weer op deze zondag, stroomde Ambiance in Veghel aan het begin van de middag vol met toch wel wat opgewonden muzikanten. Hoe zou deze dag verlopen?

Al snel werden we allemaal welkom geheten door de Orkestcommissie. We zouden deze dag flink gaan repeteren om ons voor te bereiden op het concours 28 november in Eibergen. Er waren speciaal vakdocenten van MIK aangetrokken om acht groepsrepetities te houden. Middels deze repetities kon extra aandacht worden geschonken aan de voor de verschillende secties belangrijke passages uit de drie concourswerken. Gelukkig had de Orkestcommissie ook voor een survivalpakket gezorgd; deze konden we na eerste repetitie goed gebruiken om ons energielevel weer op peil te brengen.

In de pauze heeft Peter der Meij ons wat verteld over zijn leiderschapservaringen en teambuilding. Binnen een orkest lijkt het alsof er weinig individuele ruimte is; alles is tot op de laatste tel bepaald door partituur of dirigent. Hoe kan je in een groep dan toch een individu blijven? Iedereen is uniek en waardevol en het is de kunst om jezelf te blijven op eigen kracht. Talenten kunnen groeien en we moeten oog hebben voor elkaars talenten, sterktes en zwaktes. Help elkaar en ben trots om bij Muziekvereniging Harmonie Frisselstein te horen!

Met deze gedachten in ons achterhoofd, konden we weer met frisse moed aan de tweede repetitie beginnen. Om de band nog sterker te maken, aten we na de repetities samen heerlijke frieten met een snack. Even wat tijd om uit te rusten na het vele muziek maken want de dag zou worden afgesloten met een uitwisselingsconcert met Harmonie OBK uit Erp.

Het uitwisselingsconcert was voor beide orkesten een goede oefening voor koemnde optredens: het Jumbo Muziekfestival in de Blauwe Kei in Veghel op 7 november en voor Frisselstein het concours in Eibergen op 28 november. Frisselstein deed de aftrap met het concoursprogramma: allemaal mythische figuren waarmee het niet zo heel goed afloopt. ‘The Witch and the Saint, ‘Boreas en ‘Don Quichote de la Mancha. Na ook nog ‘Westside Story en ‘Dance Party te hebben gespeeld, was het na de pauze de beurt aan OBK. Ze speelden twee stukken die Frisselstein eerder ook heeft gespeeld. Daarnaast speelden ze het uit vijf delen bestaande ‘Amazonia. Je kon horen dat ook OBK al flink wat uurtjes had gerepeteerd. Ze sloten af met de titelmars uit de film ‘1941. Natuurlijk werden alle muzikanten en dirigenten bedankt voor deze leuke en zeer leerzame dag.