Opstap verzorgt koffieconcert in Aatrium

Het Opstaporkest heeft op 20 nov 2011 het eerste concert van dit seizoen gegeven in het Aatrium.Om 10.15 uur s morgens kwamen de eerste spelers binnen. De slagwerkers waren toen al even aan het werk. Zij hadden het slagwerk al ingeladen met de vaste chauffeur Johan van Keulen (dankjewel!) bij Ambiance en ook weer uit de vrachtwagen gehaald bij het Aatrium. Inderdaad, als je fluit, klarinet of sax speelt hoef je veel minder te sjouwen! Alle spelers werden zo nodig voorzien van een zwarte bloes en een roze strikje of sjaaltje, zodat we er allemaal hetzelfde uitzien tijdens het concert.

Terwijl wij bezig zijn met de verdere voorbereidingen, zoals de stoelen klaarzetten, komen de eerste bewoners zich al installeren in de zaal. De vrijwilligers van het Aatrium zorgen ervoor dat alle gasten een kopje thee of koffie krijgen.Om kwart voor elf is het dan zover, we kunnen beginnen. We worden welkom geheten namens alle gasten (de zaal zit vol!)en Michiel kondigt ons eerste muziekstuk aan. We beginnen met Everlasting Love en de sfeer zit er meteen goed in. Voor elk volgend stuk wat we spelen wordt door Michiel iets verteld over de componist of de inhoud van het muziekstuk. Zo laat hij bijvoorbeeld bij The Rock telkens een klein stukje door ons spelen en verteld dan het verhaal erachter. Bij Belle en het beest verteld hij zelfs in het kort het hele sprookje. De muziek gaat zo nog meer leven! We sluiten af met Yellow Submarine en de hele zaal klapt mee.

We worden hartelijk bedankt door één van de bewoners en zei vraagt of we nog eens willen komen spelen! Dat willen we wel en als toetje spelen we het laatste stuk nog eens. We hebben een leuk concert gegeven en als bedankje krijgen we allemaal nog iets te drinken met iets lekkers.

Tot de volgende keer!