Nieuw en ervaren talent bij Frisselstein

Op zondag 21 maart 2010 was de muziekschool weer het decor voor een leuke middag vol muziek, verzorgd door zowel nieuwe talenten, als ervaren muzikanten van muziekvereniging Frisselstein.

Er vielen weer leuke prijzen te winnen, maar een applaus van een enthousiast publiek en een goedkeurende blik van de jury, is voor de meesten al een mooi doel. De presentatie was in handen van Twan van Vugt, die de middag vakkundig aan elkaar praatte. De gehele middag werd er gejureerd door Michiel van Vliet en Gerry Roché, die de moeilijke taak hadden om maar liefst 8 prijzen te verdelen. Na een lang overleg (nog langer dan normaal) zijn zij tot de volgende winnaars gekomen:

De solisten:
1e plaats: Eline van Bennekom – Hoorn – Lied ohne Worte
2e plaats: Sophie Franssen – Dwarsfluit – Afscheid van de Piano
3e plaats: Sam van der Heijden – Trompet – Brabant

De ensembles:
1e plaats: Koen Verhaegh en Robert Wellen – Drums – SZN (stuk zonder naam)
2e plaats: Jip Meessen en Veerle van den Biggelaar – Dwarsfluit en hobo – Terugkeer naar de jungle
3e plaats: Rik, Niels & Noortje Driessen – Trompet – All you need is love

De presentatieprijs, ging naar
Rozemarijn Vossen en Loes van Vugt – Dwarsfluit – Are you going?

De van-Deursen-Wisseltrofee wordt altijd toegekend of aan de winnaar van de solisten of aan de winnaar(s) van de ensembles. Dit jaar ging deze naar soliste Eline van Bennekom. Het is jammer dat er maar 8 prijzen te verdelen zijn, want alle deelnemers wagen zich voor het publiek en voor de strenge jury en laten horen wat ze in hun mars hebben. De middag werd afgesloten met een groot applaus voor alle deelnemers en een leuke groepsfoto.