Een weekend op Kasteel Frisselstein

Muziekkamp 2010 had een zeer gevarieerd programma. Zo werd dit jaar de spooktocht op de eerste avond vooraf gegaan door een tochtje door het maïsdoolhof in Erp, waardoor de spooktocht alleen nog maar enger werd. Natuurlijk was er ook een gezellig kampvuur om de eerste indrukken van het kamp met elkaar te delen.

De volgende ochtend was het al vroeg opstaan om een gezellige boswandeling te maken om lekker fris aan het ontbijt te kunnen zitten. Na het ontbijt was het natuurlijk nog een leuk smokkelspel in het bos, en in de kampeerboerderij werd druk geschilderd aan de wapenschilden van diverse groepjes. Maar een muziekkamp zou geen muziekkamp zijn, als er niet ook gerepeteerd zou worden. Dirigent Michiel had een zevental stukken voorbereid om samen met de kampdeelnemers in te studeren. Na de repetitie was er soep en brood voor iedereen om de nodige energie weer op te doen, zodat na het eten verder gegaan kon worden met repeteren. Tijdens de repetitie werd verder gewerkt aan de zeven stukken die samen een verhaal vormen over King Arthur. Toen helaas de repetitie afgebroken moest worden door de regen, werd er snel begonnen aan het middagprogramma; een viertal spelletjes en voorbereidingen treffen voor de Bonte Avond. Daarna werd er voor de laatste keer die dag gerepeteerd om het muziekstuk af te krijgen. Gelukkig was het toen weer droog en konden de meesten zich nog goed vermaken totdat het eten klaar was. Chef-kok Erik had toen de barbecue klaar en iedereen kon aanschuiven.

Na het eten werd de hele groep meegenomen naar het bos voor het geluidenspel, zodat de kampleiding de boerderij kon ombouwen tot een minitheater. Toen iedereen weer terugkwam, was het snel omkleden en je klaar maken voor de Bonte Avond. Op deze prachtige avond kon elk groepje laten zien wat het voorbereid had. Natuurlijk was er ook een deskundige jury aanwezig om hen te beoordelen. Nadat alle acts waren geweest en de jury de bijbehorende prijzen had uitgereikt, was het tijd voor een disco, die nog tot in de late uurtjes doorging.

Na een iets te korte nacht voor de meesten, was het vroeg opstaan om al je spullen in te pakken en beneden te komen eten. Na het eten kreeg iedereen nog de gelegenheid om zijn of haar spullen in te pakken en daarna vond er nog een generale repetitie plaats om het stuk te voorzien van de juiste toneelstukjes. Zodra het programma één geheel was geworden, kon er voor de laatste keer gegeten worden. Iedereen had nog wat tijd voor zichzelf, maar om half 2 kwamen de eerste ouders al, want om 2 uur begon het concert.

Het concert bestond uit de zeven stukken, met daartussen een verhaal over het Kasteel Frisselstein, verteld door de kok. Voor het complete verhaal moet u bij deze kok zijn, of bij één van de kampdeelnemers, maar het had in ieder geval dappere ridders, een mooie jonkvrouw en een wijze tovenaar. Na dit concert sprak Roland Fillipini namens het bestuur de kampleiding complimenterend toe over hun harde werk voor dit kamp. De deelnemers konden naar huis en lekker thuis gaan slapen. “Een leuk, maar vermoeiend kamp. Aldus één van de kampdeelnemers.

Home » Een weekend op Kasteel Frisselstein » Muziekweekend 2010