Zomer Muziekspektakel

Afgelopen zaterdag hebben TOF en Opstap een muzikale bijdrage geleverd aan het Zomer Muziekspektakel dat georganiseerd werd door de Vrienden van de Watersteeg.

Hoewel het weer niet zo zomers was als de laatste weken, waren de voorspellingen goed genoeg om de stoelen klaar te zetten op het buitenterrein voor de Watersteeg. Bewoners kregen een extra vestje of dekentje en toen was het duimen dat de regen aan Veghel voorbij zou gaan.

TOF beet onder leiding van Marc van Kessel het spits af met een gevarieerd programma. Het publiek kon bijna drie kwartier lang genieten van allerlei nummers in verschillende stijlen. Karlien praatte de stukken enthousiast en met allerlei leuke weetjes aan elkaar.

Na een korte pauze was het de beurt aan Opstap van dirigent Erik Kluin. Een paar regendruppels dreigden roet in het eten te gaan gooien maar volgens Karlien zou het Opstap zeker gaan lukken om “de regen over te blazen”. Zo gezegd zo gedaan, en inderdaad werd het snel droog en kon Opstap met haar eerste optreden van dit seizoen laten horen waar ze dit jaar hard aan hebben gewerkt: een mooi en gevarieerd repertoire waarin wat klassiekere orkestwerken afgewisseld werden met pop, swing en ballads.

Beide optredens werden door het publiek erg gewaardeerd, en nadat de orkesten waren bedankt en de dirigenten in de bloemetjes gezet, werd Muziekvereniging Frisselstein dan ook door de organisatie van harte uitgenodigd om volgend jaar weer een bijdrage te leveren.