TOF bij ’t Spectrum

Het nieuwsjaarconcert door de ogen van de dirigent: Half negen, de wekker gaat. Snel douchen aankleden en ontbijten en dan naar ’t Spectrum.
Daar is vandaag het Oud & Nieuw Concert van Veteranenharmonie Muziek Houdt Fit (MHF) en het Toekomst Orkest Frisselstein (TOF).
Samen met een paar vrijwilligers zetten we alle stoelen voor zowel het orkest als voor de toeschouwers/toehoorders neer. Voor die laatste groep is het gokken, want hoeveel komen er…? Het podium is hoger dan verwacht, dus anders indelen is noodzakelijk. Het éne orkest heeft allen een kleine trom met bekkens nodig en een aparte grote trom, het andere orkest
een volledig drumstel. Ook dat wordt netjes geregeld.
Tijdens het opbouwen komen de eerste fans al binnen, en die willen even een praatje maken want ze verheugen zich altijd zo op onze concerten van Muziek Houdt Fit; ook deze editie willen ze absoluut niet missen.
De eerste muzikanten komen binnen en ik wijs ze de weg naar de ruimte om de koffers neer te zetten, en ondertussen staat mijn eerste bakkie koffie van de dag koud te worden op de bar.
Wie moeten de consumptie-bonnen hebben…? Geregeld.
Is er een microfoon en werkt die naar behoren…? Geregeld.
Kan iemand in de pauze helpen met het drumstel…? Geregeld.
Kunnen we nog iets aan de opstelling veranderen…? Geregeld.
Kunnen we nog even afstemmen…? Geregeld.
Kortom, een hoop geregel.
Dan is het zover: 11.00 uur. De zaal zit vol publiek.
Het concert wordt kort maar krachtig geopend door de voorzitster van MHF en dan krijg ik de microfoon. De aankondigingen en de stukken vormen een mooi geheel, de muzikanten van MHF doen hun best en een mooi optreden is het gevolg. De mensen zijn enthousiast.
PAUZE
Is iedereen van het podium…? Geregeld…
Staat het drumstel op de goede plek…? Geregeld…
Is er nog ergens een trompet want ik mis een buisje…? Geregeld
Is er nog wat voor mij te drinken…? Wordt voor me geregeld.
Kunnen we nog iets aan de opstelling veranderen…? Geregeld.
Kunnen we nog even afstemmen…? Geregeld.
En dan… 12.15 uur. TOF trapt af.

Foto: Ramòn van Grootel

Met een leuk gevarieerd programma gaat de (door omstandigheden) kleine groep van start. Alsof ze al minimaal net zo lang spelen als de collega-muzikanten van het andere orkest zetten ze hun beste muzikale beentje voor. Het dansje (Lief Klein Konijntje) wordt gedanst,
het lied (Hayloft HoeDown) wordt gezongen en de solo van Fenne in Beauty & The Beast op Sopraansax is schitterend. De Kerstpotpourri spelen we nog één keer en we sluiten klappend af met het toepasselijke ‘This Is What It Feels Like’.

Foto: Ramòn van Grootel

Na afloop meteen weer helpen met opruimen, nog even nabespreken en voorbereiden voor de komende activiteiten, vragen van de kinderen beantwoorden, zelf opruimen en dan naar huis; genieten van een glaasje uit het zojuist ontvangen wijnpakket.
Wat zijn dit toch twee toffe orkesten en wat was het een leuk concert…!!!
Zeker een keer voor herhaling vatbaar.
Bedankt muzikanten, bedankt publiek !!!