Opperbest concours in Valkenswaard

Op zondag 29 november 2009 was het eindelijk zover. Na een constructieve voorbereiding van veel repetities en de Jumbocup, waren we er met zn allen helemaal klaar voor: het groot orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein ging naar het concours in Valkenswaard!

Om 14:00 uur verzamelden we bij Ambiance om daar samen met een grote dubbeldekkerbus te vertrekken naar ‘de Hofnar. Een gezellige rit. Na aankomst konden we beginnen met het warm blazen van onze instrumenten en het afstemmen. Omdat het programma wat was uitgelopen, hadden we hier voor voldoende tijd. Op het grote podium hebben we Ivanhoe, Pinocchio en Batman gespeeld. Omdat we het laatste orkest van de middag waren, was de zaal goed gevuld. De meeste muzikanten hadden na het spelen van onze stukken een prettig gevoel; we hebben muzikaal en goed gespeeld. Het aanwezige publiek was het hiermee eens en we hebben dan ook veel complimenten in ontvangst mogen nemen. Na het juryberaad dat we tot grote vreugde van het publiek hebben gevuld met Consuelo Ciscar, werd de uitslag bekend gemaakt. Alle voorzitters en dirigenten werden op het podium geroepen. Voor Pinocchio hebben we 78 punten behaald, voor Batman 77,33. Dit betekent dat ons gemiddelde te laag was voor de eerste prijs. Wel leverde het een hele mooie tweede prijs op in de derde divisie! Snel terug de bus in en weer op weg naar Veghel zodat we in Ambiance nog samen een borrel konden drinken op het behaalde resultaat!

Maandag, onze repetitieavond, gaan we weer aan de slag met ons volgende concert: het Jubilarissenconcert op zondagmiddag 20 december in de Blauwe Kei. Een concert voor iedereen die van muziek houdt. We zien jullie dan!