Maestro wildcard toegekend, deelnemersveld rond!

Jeroen van de Crommert (links) is een opvallende verschijning in Veghel.

Jeroen van de Crommert (links) is een opvallende verschijning in Veghel.

Deelnemersveld Maestro Meierijstad nu echt rond

VEGHEL | Muziekvereniging Frisselstein houdt op 18 maart de tweede editie van het Maestro-concert. Een concept gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Een zestal deelnemers gaan de strijd aan om de titel Maestro Meierijstad 2017. De organisatie heeft de enige wildcard toegewezen aan Jeroen van de Crommert.

 Jeroen is oud-lid van Muziekvereniging Frisselstein. Hij gaat op 18 maart de strijd aan met de Bekende Veghelaren: Leo Rijkers, Natasja de Groot, Barbara Brouwer, Bram van den Boogaart en Dré den Ouden. De verwachtingen zijn hoog, want tijdens de eerste editie in 2013 ging wildcardhouder Jurriaan Banens er met de winst vandoor. “De concurrentie is zwaar, maar ik ga vol voor de winst. Het wordt serieus aangepakt. Dat bevalt me wel.” Jeroen gaat in hall of the mountain king van Grieg dirigeren. Geen makkelijke klus, zo vertelt hij. “Veel tempowisselingen en een heel snel einde.” Een uitdaging geeft Jeroen toe. “En een leerschool. Ik wil daarna doorgaan met dirigeren. Dit is een mooie opstap.”

Rijinstructeur
Jeroen is geen onbekende in Veghel. “Ik ben hier geboren en getogen en niet alleen door mijn uiterlijk, maar ook door mijn werkzaamheden redelijk bekend. Ik ben 24 jaar rijinstructeur en geef 20 jaar turnles in Veghel. Tevens geef ik qigong les.”

‘Sollicitatie’
Jeroen schreef in zijn ‘sollicitatie’ het volgende: “Toen ik de Stadskrant Veghel las met daarin het artikel over Maestro Meierijstad werd ik meteen vrolijk. Het lijkt me heel erg leuk om mee te doen aan dit project en daardoor te leren dirigeren. Een fantastische kans.” Met deze enthousiaste motivatie overtuigde hij de Veghelse muziekvereniging om hem de wildcard toe te wijzen. Jeroen heeft een goed ontwikkeld ritmegevoel. Dat komt omdat hij al 30 jaar ervaring heeft in de muziek- en danswereld. Iets wat hem wellicht gaat helpen. “Het is wel handig als je enige achtergrond hebt in de muziek. Door mijn danservaring hoor ik het ritme en ik zing in acht muziekgezelschappen.” Veel ervaring dus. “Ik zou nog wel ooit Jesus Christ Superstar willen spelen. Past goed bij mijn uiterlijk”, besluit hij lachend.