Maestro komt weer naar Veghel

Muziekvereniging Frisselstein houdt op zondag 2 april as de derde editie van het Maestro-concert. Dit concept is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma waarbij mensen zonder dirigeerervaring voor een orkest moeten staan en een eigen liedje moeten dirigeren. Een viertal bekende Veghelaren gaan met elkaar de strijd aan om de titel Maestro Meijerijstad 2023. De Maestro’s zijn al bekend gemaakt via de social media kanalen van Muziekvereniging Frisselstein en de pers, te weten Berdy Maertens-Stoof, Hanneke Ketelaars, Willem Theiner en tenslotte Burgemeester Kees van Rooij.

De Maestro’s zullen de komende weken een paar keer met het orkest mee repeteren om de nummers eigen te maken. Ze krijgen voorafgaand aan de repetities tips en uitleg van de dirigent Jan Nellestijn. Het belooft wederom een prachtig concert te worden. Voor de muzikanten zal het een hoogtepunt zijn in een reeks van vele uitvoeringen die tijdens dit bijzondere 100-jarige bestaan van de vereniging zullen plaatsvinden.

De winnaar van de vorige editie, Bram van den Boogaart, zal zijn winnende liedje ook weer ten uitvoering brengen. De Maestro’s worden beoordeeld door de huidige dirigent van het Groot Orkest Jan Nellestijn, (voormalig) dirigent van het Groot Orkest Michiel van Vliet en muzikaal leider in hart en nieren Marc van Kessel.

Het Maestro concert vindt plaats in het Fioretti Collega aan de Muntelaar in Veghel. Het concert start om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen, Tennis & Padel De Krekel, Bibliotheek Veghel en via het secretariaat@frisselstein.nl