Kamp 2004 een verslag

Met nog dikke ogen van het slaapgebrek ben ik toch maar achter de PC gekropen om een verslagje te schrijven van het Muziekweekend.

Op weer zeer ludieke wijze was al enige tijd voor het weekend het thema bekend gemaakt “circus. Een leuk thema waar je allerlei kanten mee uit kon. Mijn meiden waren dan ook meteen in de weer om een outfit bij elkaar te zoeken. Ook wilden ze graag een stukje doen op de feestavond. Ze vonden dat de act iets te maken moest hebben met het thema en al snel kwamen ze op een dierendressuurnummer. Met armen vol knuffels sloegen ze driftig aan het oefenen. Ik besloot het mezelf niet te moeilijk te maken en nam een clownspak van carnaval mee naar het weekend plus een doos schmink.

De eerste avond begon met de kamerindeling waarna een spellencircuit op het programma stond. Afwisselende spelletjes zorgden voor een gezellige sfeer waarin iedereen elkaar wat beter leerde kennen. Na een korte pauze gingen we met zn allen naar het bos voor een bosspel.

De meer ervaren kampdeelnemers gingen er van uit dat het wel weer een spooktocht zou zijn en dat het spelformulier dat we meekregen nep was. Het was dus een verrassing dat we echt een bosspel gingen spelen. In het donker werden we verondersteld 10 vragen te vinden en die te beantwoorden zodat we 10 letters kregen waar we een woord van konden maken. Om het wat moeilijker te maken (of langer te laten duren) moesten de vragen in een bepaalde volgorde worden beantwoord. Omdat de vragen al moeilijk genoeg te vinden waren werd deze laatste regel door nagenoeg alle groepen aan hun laars gelapt. Er waren 11 groepen en niet één groep heeft het woord gevonden en ik betwijfel dan ook of er wel een woord te maken was en of het hele spel niet bedoeld was om ons anderhalf uur van de kampeerboerderij weg te houden. Daar had men namelijk in de tussentijd de boerderij omgetoverd tot een spookhuis. De tocht langs alle spoken en monsters was zo spannend dat sommige deelnemers in een lichte paniek weer buiten kwamen. Na even rustig rond het kampvuur te hebben gezeten waren allen het er echter over eens dat het de leiding weer was gelukt een fantastische spooktocht te maken.

Na een korte nacht stond de zaterdag in het teken van repetities. Marc had een aantal leuke stukken voor ons uitgezocht en met veel enthousiasme gingen we ermee aan de slag. s-Middags was er een vossenjacht. Na het nodige loopwerk hadden we de meeste vossen gevonden en aangezien we het woord hadden gevonden en de fut er een beetje uit was hebben we de laatste 3 vossen maar niet meer gezocht. Na de vossenjacht volgde weer een repetitie waarna we konden genieten van een barbecue.

Al snel werd het tijd voor de feestavond. Aangezien ik een van de weinige was met een schminkdoos heb ik diverse rode neuzen en wangen gemaakt en tranen getekend. Mijn meiden waren best nerveus voor hun stukje en ik ook, al liet ik ze dat niet merken. Gelukkig waren ze vrij snel aan de beurt en ging het heel goed. De avond was erg gezellig en er waren veel leuke acts te zien. Zelf was ik erg onder de indruk van het zwaardvechten van Michal. Om middernacht was de prijsuitreiking en toen bleek dat mijn meiden hadden gewonnen. Hoe trots kun je als moeder zijn. Na nog gezellig een paar uurtjes doorfeesten was het weer slaaptijd.

De zondagochtend verliep rustig. Nog een repetitie, volgens Marc de relaxte omdat de meeste geen pap meer kunnen zeggen, en even wat voetballen en daarna de laatste gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd weer omkleden en voor mij dus ook weer een hoop rode neuzen en wangen maken en onszelf laten vereeuwigen op een groepsfoto. Dan is het wachten op de familie. Met het laatste beetje energie hebben we nog een fraai slotconcert gegeven en (heel) moe maar voldaan zijn we weer naar huis gegaan. Kampleiding bedankt voor een te gek weekend.